6. 1. 2020, 15:38 | Vir: STA

Teniški superzvezdniki na ekshibiciji za pomoč pri odpravljanju posledic požarov v Avstraliji

profimedia

Teniški superzvezdniki Švicar Roger Federer, Španec Rafael Nadal in Američanka Serena Williams bodo glavna imena ekshibicijskega turnirja pred odprtim prvenstvom Avstralije, na katerem bodo zbirali sredstva za odpravljanje posledic požarov v Avstraliji.

Avstralska teniška zveza je prejšnji teden objavila, da bo 15. januarja v Melbournu izpeljala ekshibicijski turnir na osrednjem igrišču OP Avstralije, torej en teden pred začetkom uvodnega grand slama sezone.

Ob Federerju, Nadalu in Williamsovi bodo igrali še Japonka Naomi Osaka, Danka Caroline Wozniacki, Avstralec Nick Kyrgios in Grk Stefanos Tsitsipas.

V požarih, ki od septembra vedno pustošijo po vzhodni Avstraliji in so uničili že več kot 1800 domov, je doslej umrlo 25 ljudi.

Veliko športnikov je že prispevalo denar za odpravljanje posledic požarov, med drugim so na pobudo vodilnih ljudi v tenisu zbrali že približno 820.000 ameriških dolarjev v sklopu iniciative, s katero med drugim podarijo 100 avstralskih dolarjev (približno 62 evrov) za vsak dosežen as na turnirjih v Avstraliji.

Organizatorji sicer še vedno poudarjajo, da požari ne bodo vplivali na izvedbo OP Avstralije.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ