A. B./STA | 24. 2. 2023, 11:56

Tim Gajser je moral po zlomu stegnenice pod nož: vemo, ali je bila operacija uspešna

Profimedia/Instagram/Tim Gajser/fotomontaža

Čeprav je oboževalce takoj po hudem padcu pomiril, da je z njim vse v redu, je tokrat zaupal, ali je res v redu. 

Tim Gajser je na pripravljalni dirki motokrosistov v Arco Di Trento grdo padel. Med skokom se je njegov motor nagnil na levo, Gajser pa je z nogama udaril ob tla. Njegova ekipa Honda je zdaj sporočila, da si je zlomil stegnenico desne noge. Štirikratni svetovni prvak v razredu MXGP je moral pod nož.

Po poškodbi se je 26-letni Makolčan oglasil na Instagramu in objavil fotografijo z bolniške postelje. V pripisu se je zahvalil vsem za sporočila podpore in dodal: "Poškodbe so del športa in po tej poškodbi se bom vrnil še močnejši."

Zdaj smo izvedeli, da je operacijo po zlomu stegnenice prestal uspešno."Operacija je bila uspešna, zato se okrevanje lahko začne," je petkratni svetovni prvak v motokrosu zapisal v objavi na Instagramu po vrnitvi iz bolnišnice domov.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tim Gajser (@tiga243)

Makolčan je na Instagramu objavil fotografijo posneto na domačem dvorišču, kako po prihodu iz bolnišnice zapušča avto. Na fotografiji je vidno, da pri hoji uporablja bergle. Za zdaj še ni znano, kdaj se bo lahko motokrosist iz Makol vrnil na tekmovalne steze.

Gajser je na italijanskem državnem prvenstvu opravljal priprave pred novo sezono SP. Ta se bo začela z dirko v Argentini 12. marca.