A. B. | 22. 3. 2022, 15:27

Ojoj! Luka Dončič ZGROŽEN. Med tekmo je zavijal z očmi in ni bila tehnična napaka

Profimedia

Največji rival našega slovenskega košarkarja si je v tokratni tekmi drznil preveč. Oboževalci so zgroženi, da tovrstno dejanje ni tehnična napaka. 

Košarkarji Dallas Mavericks so v severnoameriški ligi NBA premagali Minnesota Timberwolves. Ampak naš 23-letni Luka Dončić zaradi ukradenih žog ni bil pri volji. Še posebej ga je zmotila poteza njegovega največjega rivala. 

Specialist za Minnesotino obrambo, Patrick Beverly velja za enega bolj umazanih igralcev lige. Čeprav mu je Luka tekom zadnjih obračunov povzročal številne preglavice, obenem pa ga še pikal, da je "premajhen, da bi ga lahko pokrival." Zato se je tokrat Beverly odločil svojo premoč dokazati zelo drzno. 

Luko je namreč v skoraj osebnem napadu za pridobitev žoge udaril po ritki in Luka nad tem ni bil čisto nič navdušen. Zavil je z očmi in mu jezno obrnil svoj hrbet. 

Med drugim smo med tekmo spremljali tudi komentarje, ki so nad potezo žugali s prstom. Namreč dotik zadnjice v košarki ni tehnična napaka, kar so izpostavili tudi številni oboževalci, eden izmed njih je zapisal:

"Kako 'klofutanje po tazadnji' ni tehnična napaka. Preprosto stremenje v osebe v oči pa je skoraj najbolj kaznovano? Hudiča, to je že skoraj spolno nadlegovanje," eden izmed komentatorjev pa je k temu dodal: "Ko ti primanjkuje spretnosti, zato moraš jeziti nasprotnika, da imaš vsaj nekaj možnosti." 

Mnogi, ki so komentirali tekmo, pa so k temu dodali tudi to, k čemer se pridružujemo tudi mi: "Vesel sem, kako se je Luka naučil ignorirati provokacije, ostati stoik. To je za športnika vrhunska spretnost." 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord