24. 12. 2020, 08:38 | Vir: STA

V Avstriji odpirajo smučišča, a zaradi strogih omejitev pričakujejo le domačine

Shutterstock

V Avstriji se danes ob strogih pravilih za zajezitev širjenja novega koronavirusa odpirajo smučišča. Ker so hoteli zaprti, gostinski lokali pa lahko ponujajo le hrano za s seboj, bodo smučali v glavnem lokalni prebivalci in enodnevni gostje, med katerimi pa zaradi strogih karantenskih pravil v Avstriji verjetno ne bo tujih turistov.

V kabinskih žičnicah je obvezna zaščitna maska vrste FFP2. Na nekaterih smučiščih take maske prodajajo, druga prosijo obiskovalce, naj jih prinesejo s seboj. Upravitelji smučišč opozarjajo, da smučarjev ne morejo prisiliti v uporabo maske, a tvegajo kazen, če potniki ne upoštevajo pravil. Upravitelji smučišča Saalbach-Hinterglemm so zato sporočili, da bodo smučišče odprli šele, ko bo obvezna uporaba mask FFP2 odpravljena.

Smučarsko središče Ischgl, ki je bilo spomladi eno večjih žarišč novega koronavirusa, pa je začetek sezone preložilo na januar. Kot razlog so upravitelji tega smučišča navedli stroga karantenska pravila, ki od sobote veljajo ob vstopu v Avstrijo.

Avstrijska smučišča se odpirajo le dva dni pred tretjo ustavitvijo javnega življenja v državi zaradi pandemije covida-19. Kljub zaprtju države bodo individualni športi na prostem dovoljeni, kar pomeni, da bodo Avstrijci lahko še naprej uživali v smučanju.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord