T.L. | 11. 5. 2020, 18:39

V juniju se lahko veselimo španskega nogometnega maratona

profimedia

Predsednik La lige Javier Tebas je prepričan, da bomo že kmalu lahko znova uživali v predstavah najboljših španskih klubov.

Špansko La Ligo so prekinili 11. marca, a igralci so se prejšnji teden končno vrnili na treninge. Kot je poudaril Javier Tebas, so klubi in igralci ob tem spoštovali vsa pravila pristojnih organov.

"Nogomet se bo vsak dan igral 35 dni od dneva, ko se bomo vrnili na igrišče do konca tekmovanja. Če bomo vsi upoštevali navodila, mislim, da ne bomo imeli nikakršnih težav. Nihče ne ve, kdaj bomo začeli, odvisno od situacije, saj je virus še vedno prisoten. Če bi bilo mogoče, da začnemo 12. junija, potem bi to delovalo," je optimističen prvi človek La lige in dodaja: "Navijačev ne bo na stadionu, a kujemo nove ideje in iniciative, da bi navijači lahko uživali na svojih domovih. Zdravstvene avtoritete bodo morale dati zeleno luč za vrnitev nogometa, saj imamo obveznost, da se vrnemo k ekonomskim aktivnostim po škodi, ki smo jo že utrpeli."

Kliknite na; Enajst krogov pred koncem ima Barcelona na vrhu lestvice 58 točk, dve več od madridskega Reala na drugem mestu.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol