29. 2. 2024, 12:34 | Vir: STA

Marca brez velikega nogometnega spektakla: prestavljena tekma Olimpija - Maribor (znan razlog, zakaj)

NK Olimpija Ljubljana

Naslednji obračun starih rivalov bi moral biti odigran v mesecu marcu, a temu ne bo tako.

Derbi 26. kroga nogometnega državnega prvenstva Prve lige Telemach med ljubljansko Olimpijo in Mariborom, ki je bil na sporedu sredi marca, bo po odločitvi vodstva lige šele aprila. Razlog za preložitev tekme, ki bo po novem 17. aprila, je prenova travnate površine na stadionu v Stožicah.

Kot so v sredo prek družbenih omrežij zapisali pri ljubljanski Olimpiji, je nov termin večnega derbija v sredo, 17. aprila, ob 18.30. Igrišče, s katerim so težave že od lanskega poletja, naj bi bilo urejeno do 26. marca, ko bo na največjem slovenskem stadionu na prijateljski tekmi gostovala reprezentanca Portugalske, pa so zapisali pri MMC.

V Stožicah od 3. do 30. marca predvidoma ne bo nobene klubske tekme. Po sobotnem derbiju med Olimpijo in Celjem se bo začela prenova zelenice, zato bo dvoboj osmine finala pokala Pivovarna Union med Olimpijo in Koprom prihodnji četrtek na stadionu Žaka v Spodnji Šiški.

V Stožice se bo Olimpija vrnila zadnji marčevski konec tedna, ki bo velikonočni. Tudi takrat bo njen gost Koper, tedaj v 28. krogu državnega prvenstva. Na ljubljanskem stadionu so v preteklih tednih zamenjali tudi dotrajane žaromete, zato so tekme proti Rogaški, Domžalam in Celju na sporedu zgodaj popoldne, so še zapisali pri MMC.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord