N.A. | 21. 5. 2020, 09:17

Velika čast: slovenski vratar najboljši v zgodovini italijanskega prvenstva

Photo by Tevarak Phanduang on Unsplash

Specializirani italijanski nogometni portal Football Italia je izbral najboljših 11 igralcev v zgodovini Serie A, ki prihajajo iz vzhodne Evrope. Kar trije nogometaši prihajajo iz Srbije, predstavnik Slovencev pa je Samir Handanović.

Novinar Vilizar Yakimov je igralce razdelil v postavitvi 3-4-2-1, med najboljšimi enajstimi pa so številčno najbolj zasedeni nogometaši iz Srbije.

Glede na to, da je v polju največ srbskih igralcev, ni dvoma, kdo je zasedel mesto med vratnicama – Yakimov je za številko ena izbral nekdanjega slovenskega reprezentanta in kapetana Interja Samirja Handanovića, ki je zadnja leta ves čas med najboljšimi vratarji Serie A.

V obrambi so Kakha Kaladze (Gruzija – Milan/Genoa), Christian Chivu (Romunija – Roma/Inter) in Siniša Mihajlović (Jugoslavija/Srbija – Roma/Sampdoria/Lazio/Inter), pred njimi so v zvezni vrsti Zvonimir Boban (Jugoslavija/Hrvaška – Milan), Dejan Stanković (Jugoslavija/Srbija – Lazio/Inter), Vladimir Jugović (Jugoslavija/Srbija – Sampdoria/Juventus/Lazio/Inter), Pavel Nedved (Češka – Lazio/Juventus), Dejan Savićević (Jugoslavija/Črna Gora – Milan) in Zigniew Boniek (Poljska – Juventus/Roma).

Mesto v konici napada je rezervirano za Andreja Ševčenka (Ukrajina/Milan).

Za več nogometnih novic kliknite Sportklub.si.