29. 1. 2022, 18:12 | Vir: STA

Veter na tekmi svetovnega pokala odpihnil drugo serijo, Ema Klinec tretja

profimedia

Vodilna v svetovnem pokalu smučark skakalk, Marita Kramer, je zmagala tudi na tekmi v Willingenu, na kateri so zaradi zahtevnih vetrovnih razmer izpeljali le eno serijo. Avstrijka je za 3,1 točke premagala Nemko Katharino Atlthaus, tretje mesto pa je zasedla Ema Klinec, za zmagovalko je zaostala 8,2 točke.
 

Klinčeva je bila s skokom 127 metrov najdaljša v seriji, tudi 3,5 metra daljša od zmagovalke, a je imela med najboljšimi najugodnejše vetrovne razmere. Za Klinčevo so to četrte posamične stopničke v sezoni, v petek je bila tudi del zmagovite slovenske mešane ekipe z Uršo Bogataj, Cenetom Prevcem in Anžetom Laniškom.

"Z današnjim skokom sem zelo zadovoljna. Glede na včerajšnji trening mi je uspel super skok s podpisom, vem pa, da moram še naprej delati na tem. Še naprej tako," je v kratki izjavi po tekmi dejala Klinčeva.

Njen uspeh so s solidnimi dosežki, ki so slovenski reprezentanci zagotovile prevzem vodstva v pokalu narodov, dopolnile Nika Križnar s petim, Bogatajeva s sedmim, Nika Prevc z 11. in Špela Rogelj z 18. mestom. Jerneja Brecelj je bila diskvalificirana.

"Tekma je bila kar težka. Naredila sem skok, ki ni bil prav dober, a prav slab tudi ne. Upam, da bo naslednjič bolje," pa je dodala najboljša slovenska skakalka to zimo Bogatajeva.

V skupnem seštevku Bogatajeva zaseda tretje mesto s 561 točkami. Le mesto za njo je Klinčeva s 530, peta pa je Križnarjeva s 461. Na vrhu ima veliko prednost Kramerjeva (870), druga pa je Althausova (618).

V pokalu narodov je Slovenija danes prehitela Avstrijo. Na vrhu te razvrstitve imajo varovanke Zorana Zupančiča 2123 točk oz. 11 več od Avstrije. Tretja Nemčija zaostaja že več kot 1000 točk.

V nedeljo bo ob 10. uri v Willingenu še ena posamična tekma.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord