Ž.A. | 14. 11. 2023, 11:00

Licencirana kondicijska trenerka Vida Macura Maglica: "Pomembno je, da se s športom srečamo na prijazen način"

Aleksandra Saša Prelesnik

V preteklosti je bila kot edina Evropejka povabljena na največji svetovni športni sejem v Dubaju, zdaj pa njenim uspehom kar ni videti konca. Kaj pripravlja tokrat?

Vido Macura Maglica definira več stvari - je kondicijska trenerka, uspešna podjetnica, ki je uspela na svetovnem področju, prav tako pa tudi žena in mama. Marsikdo se sprašuje, kako ji uspe loviti ravnotežje med vsemi vlogami. 

"Če sem iskrena, ravnotežje najdem zelo težko. Velika prednost je ta, da je moja služba hkrati tudi moj hobi, zato je vse skupaj veliko lažje. Obveznosti imam res ogromno, vendar mi pri uskaljevanju pomagata mož in mama. Brez njiju mi ne bi uspelo," je iskreno razkrila Vida Macura Maglica in doda, da se je potrebno zavedati, da ima dan le 24 ur in več kot toliko ne uspemo.

Aleksandra Saša Prelesnik

Več o Vidi Macura Maglica izveste v novi epizodi podkasta, kateri lahko prisluhnete tukaj:

Vida Macura Maglica se s športom ukvarja že od svojega sedmega leta, zato življenja brez njega praktično ne pozna. Vide se že več let drži sloves uspešne profesionalne športnice, saj ima za sabo bogato športno kariero. Odlikujejo jo razni nazivi in dosežki. Le nekateri med njimi so naziv mojstrice karateja - črni pas 1. dan, prav tako je nekdanja državna prvakinja v karateju, nekdanja reprezentantka Republike Slovenije v karateju, kategorizirana športnica in večkratna zmagovalka na evropskem in svetovnem prvenstvu. Iz svoje bogate športne kariere doma hkrati več kot 200 medalj - večinoma iz športnih borb.

Po koncu kariere v karateju je začela z vadbami za ženske, saj je vedela, da je bil na tem področju primanjkljaj. "Žensko telo ni enako moškemu, zato potrebujemo drugačen tip treninga. Začela sem z vadbami, fokusiranimi na ženske in začela opravljati poklic, ki ga opravljam še danes - kot licencirana kondicijska trenerka," je dodala licencirana kondicijska trenerka in kreatorka patentirane vadbe Extreme Training®️.

Izpostavila je, da širše občinstvo ne pozna razlike med osebnim trenerjem in licenciranim kondicijskim trenerjem. "V svetu šport imenujejo tudi fitnes, medtem ko v Sloveniji fitnes dojemamo le kot stavbo, v katero gremo telovadit, najpogosteje z utežmi. Ko v svetu rečemo fitnes trener, to ne pomeni trener, ki dela le z utežmi in napravami, ampak to pomeni, da se ukvarja tudi z vadbo z lastno težo, brez naprav - če posplošimo, je trener športa. V Slovenijo je to preneseno kot fitnes trener, ampak ni enako," razloži licencirana kondicijska trenerka in doda, da lahko fitnes trener postane kdorkoli, ko opravi licenco, če pa želiš postati kondicijski trener, moraš izpolniti določene pogoje, kot so dosežki na državni, mednarodni ali evropski ravni, tekmovalni staž vsaj sedem let in uvrstitev med kategorizirane športnike, šele potem pa lahko pristopiš k opravljanju licence. 

Postavna športnica je kmalu videla, da njeni programi treningov pomagajo marsikateri ženski, zato se je odločila, da stopi korak naprej. Porodila se ji je ideja, da ustvari lastno aplikacijo z vadbami za ženske pod blagovno znamko Extreme Training®, ki je med vsemi aplikacijami za zdravje in fitnes zasedla 1. mesto na svetu po inovativnosti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vida Macura Maglica (@vida.macura.maglica)

Vida Macura Maglica bo konec novembra v Beogradu vodila treninge

Povabilo na največji sejem zdravja in športa na svetu v Dubaju ji je odprl možnosti, da svoje znanje pokaže tudi v drugih državah. "Letos sem bila povabljena v Rimini, kjer je bil največji sejem zdravja in športa v Evropi, kjer sem prav tako vodila treninge, zdaj pa sem sprejela povabilo na sejem športa in zdravja v Beogradu, kjer bom konec novembra vodila trening na glavnem odru," nam je zaupala v novi epizodi podkasta in še razkrila, da je prav tako v dogovarjanju za vodenje treningov v Turčiji in Mehiki.

"Vesela bom, če se najde kakšna skupina športnikov, ki bi šla skupaj v Beograd in se udeležila mojih vadb," je Macura Maglica izrekla toplo dobrodošlico vsem, ki razmišljate, da bi se udeležili njenih treningov.

Pred kratkim je s svojo ekipo prvič organizirala Luxury BootCamp Extreme: "Res sem se veselila, saj smo prvič mi organizirali dogodek. Ponavadi vedno gostujem v tujini, kjer nimam opravka z organizacijo." Dodala je, da je bila na BootCampu nora energija in da so zapolnili maksimalno kapaciteto udeležencev. Zbralo se je skoraj 170 udeležencev, ki so imeli na voljo različne programe treningov.

Utrinke z Luxury BootCamp Extreme®️ si poglejte tukaj:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vida Macura Maglica (@vida.macura.maglica)

In kaj Vida Macura Maglica predlaga tistim, ki si želijo šport vključiti v svoje življenje in najti obliko športa, ki jim najbolj ustreza? "Pomembno je, da se s športom srečamo na prijazen način. Če si začetnica ne bo izbrala začetnega programa, ampak naprednega, ji bo to definitivno pretežko in se bo preveč obremenjevala," je med drugim dejala licencirana kondicijska trenerka, za več nasvetov pa prisluhnite epizodi podkasta.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol