A. Kl. | 18. 2. 2022, 08:44

(VIDEO) Mlada "ruska raketa" na drsalkah do srebra z Iggyjem Popom

Profimedia

17-letna ruska umetnostna drsalka Aleksandra "Sasha" Trusova, ki je na olimpijskih igrah v Pekingu dobila srebrno medaljo, je za prosti program izbrala dokaj nenavadno glasbeno podlago: komad The Stooges.

Po olimpijski dvorani je tako odzvanjala klasika omenjene zasedbe frontmana Iggyja Popa I Wanna Be Your Dog - sicer v izvedbi Johna McCrea, ki se je znašla na soundtracku celovečerca Cruella.

Tudi pri Trusovi, ki se je je prijel vzdevek "ruska raketa", tako kot pri njeni še mlajši rojakinji Kamili Valijevi (15), ki se je znašla sredi dopinškega škandala, ni šlo brez drame.

Potem ko je rdečelaski v prostem programu uspelo izvesti rekordnih pet štirikratnih skokov in se prepričljivo zavihteti na prvo mesto, ji je zlato zaradi malce slabšega nastopa v kratkem programu, kjer je bila četrta, ušlo za 4,22 točke.

Profimedia

Prvo in drugo mesto v kratkem programu sta prav tako zasedli Rusinji, in sicer že omenjena Valijeva in 17-letna Ana Ščerbakova - slednja je nato osvojila skupno zlato.

"Vsi imajo zlato medaljo, vsi, samo jaz ne," je v solzah jeze izjavila Trusova takoj po nastopu v prostem slogu. "Sovražim drsanje. Sovražim ga. Sovražim ta šport. Nikoli več ne bom drsala. Nikoli."

Ne spreglejte: Neverjeten Jamajčan, ki je na smučkah prvič stal pri 32. letih, na olimpijskih igrah nasmejal vse

Ko so se strasti vendarle malce umirile in so jo povprašali o tej prvi reakciji, je najstniška zvezdnica drsanja pojasnila: "Tri tedne sem že sama brez mame in mojih psov. Zato jokam."

Pesem punkrockerjev The Stooges ni edina nenavadna izbira na še aktualnih olimpijskih igrah: dva nastopa sta se odvila tudi na podlago elektronskih alternativcev Daft Punk.