J. B. | 1. 11. 2022, 16:10

VIDEO: Oče na teniškem igrišču pretepel nemočno 14-letno hčerko, svet tenisa je zgrožen

Twitter/Igor Jurić/posnetek zaslona

Šport bi moral biti v otroških letih v prvi vrsti zabava. Toda obstajajo starši, ki poskrbijo, da temu ni tako. Žal sem in tja tudi prestopijo mejo dovoljenega. Tako je bilo tudi v tem grozljivem primeru nesrečne 14-letnice.

Iz Beograda prihaja grozljiva novica o tem, kako je oče na teniškem igrišču brutalno prepel svojo vsega 14-letno hčerko. Slednja je z očetom trenirala na teniških igriščih SC Banjice v Beogradu, ko je 50-letnemu možakarju nenadoma počil film. Zakaj, ni znano, a karkoli se je že zgodilo, ni opravičila za to, kar je sledilo. Hčerke se je lotil s pestmi in nogami, udarci so kar deževali. Nato jo je lase povlekel s klopi, jo potisnil na tla in še nekajkrat brcnil vanjo. Grozljivo!

K sreči ga je pri njegovem nizkotnem, vsega obsojanja vrednem dejanju posnel neznanec in ga kasneje tudi prijavil policiji. Ta je hitro posredovala in nedolgo po dogodku državljanja Kitajske zaradi nasilja v družini tudi priprla za 48 ur in v tem času proti njemu sprožila ustrezne postopke. Hitro se je odzvala tudi srbska teniška zveza, ki bo 50-letnika disciplinsko kaznovala, nato pa o kazni obvestila tudi vse večje teniške organizacije.

Potem ko se je posnetek znašel v javnosti, so svoje ogorčenje izrekli številni znani športni obrazi, tudi Gabriela Sabatini, Stan Wawrinka in drugi.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.