A. Ko. | 17. 3. 2022, 22:41

VIDEO: Poglejte, kaj se je dogajalo na ulicah Beograda, preden se je začela tekma na razprodani Marakani

Profimedia

Kdor drugemu jamo koplje, sam vanjo pade ... Srbske Delije so pred odločilno tekmo v Beogradu obiskale škotske navijače. Niso se sestali pred stadionom, navijači so se raje ogreli kar v središču mesta ...

Preden so se nogometaši škotske nogometne ekipe Glasgow Rangers na stadionu Rajko Mitić pomerili s Crveno zvezdo, so navijači omenjenega kluba obiskali Škote kar v hotelu sredi mesta. 

Približno 30 Delij je presenetilo Rangerse, ki so ob komentiranju spremljali dogajanje iz svojih hotelskih sob in snemali agresivni napad. Brez hitrega posredovanja policije bi se prepir lahko razširil na kaj hujšega, saj so se po poročanju Nove.rs napadi na škotske navijače vrstili po vsem mestu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Derbies & Rivalries (@derbiesrivalries)

Ogrevanje strastnih navijačev očitno ni pomagalo nogometašem pri uvrstitvi v četrtfinale, so pa povzročili veliko dela zaposlenim v hotelu Metropol Palace, kjer je bila nastanjena večja skupina navijačev škotskega moštva.

Izbruhnil je pretep, po zraku je letelo kamenje in drugi predmeti, ki so huliganom prišli pod roke. Vse skupaj sta posnela očividca, na Twitter profilu pa so posnetke objavljale tudi druge skupine huliganov.

Preden so se škotski navijači pripeljali v središče Beograda, so se, kot poroča Nova.rs, na poti izgubili in namesto v Srbijo odpotovali na izlet v Bosno in Hercegovino in na Kosovo. Glasgow Rangers je na koncu izločil Crveno zvezdo, potem ko je že na prvi tekmi zmagal s 3:0, tako da mu tudi poraz z 1:2 v Beogradu ni škodil.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord