19. 2. 2024, 18:59 | Vir: STA

Mariborske Viole prekinile molk: "Izjemno nepošteno je obsojati celotno navijaško skupino"

Milos Vujinovic/Bobo

V navijaški skupini Viole so zagotovili, da so absolutno proti eksplozivnim telesom na športnih prireditvah. 

Viole so se danes pridružile obsodbam nedeljskega dogajanja na nogometni tekmi med Muro in Mariborom, v katerem je bilo poškodovanih več ljudi. V objavi na družbenem omrežju Facebook je skupina incident pripisala "neodgovornemu posamezniku" in se izrekla za "strogo nasprotnico uporabe pirotehničnih sredstev z učinkom poka".

Facebook/NK Mura skozi čas

Na tekmi 21. kroga državnega prvenstva med Muro in Mariborom je namreč prišlo do izgredov ter so jo prekinili zaradi metanja pirotehničnih sredstev iz sektorja mariborskih navijačev na in ob igrišče.

Takšna vrsta pirotehnike med Violami interno prepovedana

V močni eksploziji ob igrišču, kjer so se ogrevali predvsem Murini igralci, je bilo poškodovanih šest članov Mure - pet nogometašev in član strokovnega štaba. Zdravniško pomoč je po zadnjih podatkih poiskal tudi mladoletni pobiralec žog, kot poroča RTV Slovenija, pa zaradi posledic poka 18-letni Murin nogometaš Niko Kasalo ostaja na opazovanju v UKC Maribor vsaj do srede.

Na dogajanje so se odzvali v skupini organiziranih navijačev iz Maribora Viole, kjer so zatrdili, da so strogo proti uporabi pirotehničnih sredstev z učinkom poka. "Dokončno smo zavzeli stališče, da jih kot navijaška skupina tudi uradno ne uporabljamo, od leta 2017, ko je zaradi eksplozije delček stola zadel našega člana v oko. Od takrat naprej je takšne vrste pirotehnika med nami nezaželena in interno prepovedana," so zatrdili v objavi na Facebooku.

V skupini napovedali primerne ukrepe

Kot so dodali, obžalujejo in strogo obsojajo dejanje posameznika na nedeljski tekmi. Ob tem pa je po njihovih besedah "izjemno nepošteno obsojati celotno navijaško skupino ali klub za incident, ki se je zgodil v nedeljo in ga je nedvomno storil le eden, neodgovoren posameznik".

Bobo

"V primeru, da se izkaže, da je bil predmet vržen iz našega sektorja in v primeru identifikacije posameznika, bomo tudi primerno postopali, skladno z odločitvijo znotraj skupine," so še zapisali pri navijaški skupini.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol