8. 12. 2020, 18:00 | Promocijska objava

Virtualno v Planico: Podprite smučarske skakalce z domačega fotelja

Profimedia

V dolino pod Poncami se po 10 letih znova vrača svetovno prvenstvo v smučarskih poletih. Največji slovenski športni praznik tokrat ne bo poseben samo zaradi omenjenega tekmovanja, temveč tudi zaradi virtualnega navijaškega vzdušja, v katerem lahko sodelujejo ljubitelji smučarskih skokov. Zavarovalnica Triglav kot zlati sponzor Planice navijačem namreč omogoča, da junake zime podprejo na zaslonih, ki bodo smučarske skakalce pričakali v izteku letalnice.

Ljubitelji smučarskih skokov lahko tudi letos v živo, a na virtualen način, podprejo najboljše smučarske skakalce sveta, ki se bodo decembra zbrali v Planici. Vsakdo, ki želi soustvarjati edinstveno navijaško vzdušje, ki bo dolino pod Poncami letos prevetrilo prvič, lahko svojo prijavo odda na spletni strani triglav.si/planica. Omejeno število prijavljenih navijačev se bo utripu svetovnega prvenstva v smučarskih poletih tekom vseh štirih dni lahko pridružilo z uporabo mobilnih naprav, tablic ali računalnikov s kamerami, preko katerih bodo s pomočjo orodja za oddaljena srečanja v živo delili utrip navijanja iz svoje dnevne sobe. Ta se bo prikazal na virtualni tribuni, ki bo smučarje skakalce pričakala v izteku skakalnice. Z nekaj sreče bodo navijači za podporo skakalcem tudi nagrajeni, in sicer z vstopnicami za ogled finala svetovnega pokala v smučarskih skokih, ki ga bo marca prihodnje leto znova gostila Planica.

K navijanju spodbujajo tudi slovenski smučarski skakalci

Da je ozračje v Planici zaradi izjemnih navijačev vsako leto edinstveno, priznavajo številni smučarski skakalci. »Bučanje gledalcev, zvok napovedovalca, baloni, zastave, šotori, vse to je kulisa, ki se mi prikaže v mislih, ko pomislim na tekmovanje v Planici. A letošnja situacija je drugačna. Zato ne dvomim, da si bodo navijači čas, ko ostajamo doma in se ne družimo, z veseljem popestrili z virtualnim navijanjem med ogledom svetovnega prvenstva v smučarskih poletih. V času tekem si lahko vsakdo predstavlja, da je v Planici, obleče navijaška oblačila, v roke vzame navijaške pripomočke in zastavo ter doma na glas navija. Tudi to tekmovalci čutimo,« je pojasnil Peter Prevc in ljubitelje smučarskih skokov povabil k (so)ustvarjanju virtualne tribune.

Tradicionalna podpora športnemu prazniku

Ustvarjanje edinstvenega vzdušja v dolini pod Poncami je del podpore, ki jo slovenskemu športnemu prazniku že več kot šest desetletji zagotavlja največja slovenska zavarovalnica. »Z Zavarovalnico Triglav je Planico v zadnjih štirih desetletjih obiskalo že okoli 100.000 otrok s spremljevalci. Ti so v sklopu projekta Otroci Triglava v Planici smučarske skakalce zagotovo spodbujali na edinstven način. Z navijanjem se je pri najmlajših krepilo navdušenje nad športom, s tem pa tudi zdrav življenjski slog. Prav to navdušenje si med mladimi in hkrati odraslimi navijači želimo negovati tudi letos. Verjamemo, da bomo s pomočjo sodobne tehnologije izkušnjo spodbujanja junakov zime tokrat omogočili široki množici ljudi, tekmovalcem pa na ta način izkazali potrebno podporo in jih spodbudili k doseganju izjemnih rezultatov,« je povedal Tadej Čoroli, član uprave Zavarovalnice Triglav.

Prijave k navijanju so že odprte

Najbolj zvesti navijači se lahko k soustvarjanju edinstvenega vzdušja v Planici na spletni strani Zavarovalnice Triglav prijavijo že danes. Prijave za posamezni tekmovalni dan (četrtek, petek, sobota, nedelja) bodo odprte do 18. ure nad dan pred danim tekmovanjem (primer: posameznik, ki želi navijati v četrtek, se lahko prijavi do srede, do 18. ure). Število prostih mest na virtualni tribuni je omejeno. Povezavo za uporabo orodja za oddaljena srečanja, preko katere bodo ljubitelji smučarskih poletov lahko v živo delili svoje navijaške utrinke, bodo zato dobili le tisti, ki se bodo na posamezni termin prijavili, preden bodo prosta mesta zasedena. Vse informacije o načinu sodelovanja so objavljene na prijavni spletni strani.

Zavarovalnica Triglav kot zlati sponzor Planice v svojem 120. letu delovanja k virtualnemu navijanju spodbuja tudi s 120 kartami za ogled finala svetovnega pokala v smučarskih skokih 2021. Zanje se bodo v štirih žrebih, s katerimi bodo vsak tekmovalni dan podelili po 30 vstopnic, lahko potegovali vsi, ki bodo oddali prijavo za navijanje na katerikoli dan decembrskega tekmovanja.

Prijavite se na triglav.si in postanite del virtualne tribune.

Promocijsko gradivo

Foto: Profimedia, promocijsko gradivo