18. 3. 2022, 15:30 | Vir: STA

Tik pred vrati! Prihaja najbolj vznemirljiv dogodek, ki združuje Slovence

Se obeta najdaljši polet na svetu?

Profimedia

Prodaja vstopnic poteka intenzivno, organizatorji pa obljubljajo nepozabno športno prireditev.

Po izredno uspešni sezoni športni sezoni se bo pihodnji teden na letalnici bratov Gorišek tradicionalno odvijal finale svetovnega pokala za smučarske skakalce. Organizatorji se veselijo vrnitve gledalcev v dolino pod Poncami, ki bo po njihovih pričakovanjih tekmi znova povrnila ves svoj sijaj.

Profimedia

Se obeta najdaljši polet na svetu?

Na novinarski konferenci, ki je potekala v Ljubljani, so obljubili tudi odlično pripravljeno letalnico za dolge skoke. Ali bo to dovolj, da se v Planico poleg gledalcev letos vrne tudi svetovni rekord, bo sicer odvisno od več zunanjih dejavnikov, izpostavlja vodja tekmovanja Aljoša Dolhar. Vremenska napoved je za zdaj ugodna, toplo vreme bi moralo gnati vzgornik za dolge polete.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Planica Nordic Center,Slovenia (@planica_nordic_center)

"Rekord se sicer mora zgoditi, sestaviti se mora več dejavnikov, a mi bomo naredili vse, da bo letalnica optimalno pripravljena. Seveda si želimo rekord, a upoštevati je treba tudi to, da je varnost tekmovalcev na prvem mestu," je pojasnil Dolhar o želji, da bi se v Planico po letu 2011 vrnil rekord za najdaljši polet na svetu.

Z ugodno vremensko napovedjo je tudi sicer skoraj vse nared za skakalni praznik. "Nalet je praktično pripravljen, na doskočišču potekajo zadnja dela, ta konec tedna imamo še dve delovni akciji za pripravo zadnjih detajlov," je dodal Dolhar.

Uporabite lahko stare vstopnice

Skakalcem bo poleg lova na dolge polete v zaključku sezone motivacijo vlivala tudi izjemna kulisa z gledalci v dolini. To v zibelki poletov znova obeta pravi športni praznik.

Ta bo za slovenske ljubitelje smučarskih skokov možnost, da pozdravijo slovenske orle, ki bodo v Planici imeli možnost kronati uspešno olimpijsko sezono. Odlični obet za dogajanje v Planici so tudi uspehi na SP v poletih prejšnji konec tedna v Vikersundu, kjer je Timi Zajc osvojil srebro v posamični konkurenci, slovenska ekipa pa je bila razred zase v ekipni konkurenci.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Timi Zajc (@timizajc)

Prodaja vstopnic poteka intenzivno, prireditelji namenjano veliko pozornosti možnostiza menjavo vstopnic oziroma vrednotnic za karte, kupljene pred dvema letoma. Takrat je finale svetovnega pokala zaradi prvega vala pandemije novega koronavirusa odpadel.

Pri tem Šušteršič izpostavlja, da si morajo vsi gledalci za vstop na prizorišče zagotoviti novo vstopnico. Vstopnice iz leta 2020 oziroma vrednotnice je tako treba zamenjati, rok za to pa je bil podaljšan za pet dni - do srede, 23. marca.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.