19. 1. 2022, 18:54 | Vir: STA

Vranješ uradno ni več selektor, nov bo znan v prihodnjih tednih

Nebojša Tejić/STA

Švedski strokovnjak Ljubomir Vranješ tudi uradno ni več selektor slovenske moške rokometne reprezentance. Ta je pod njegovim vodstvom evropsko prvenstvo na Madžarskem in Slovaškem končala že po prvem delu. Na Rokometni zvezi Slovenije (RZS) pravijo, da bo nov selektor znan v prihodnjih nekaj tednih.

"Tako kot velja za celotno slovensko rokometno in športno javnost, z rezultatom na prvenstvu nismo zadovoljni niti na Rokometni zvezi Slovenije," so v sporočilu za javnost uvodoma zapisali pri RZS.

"Zavedamo se, da je razočaranje veliko. A del športa so tako zmage kot porazi. Četudi se slednji med seboj razlikujejo. Kot vselej bomo na Rokometni zvezi Slovenije opravili podrobnejšo analizo in skušali ugotoviti, kaj je botrovalo enemu najskromnejših nastopov naše izbrane vrste na največjih tekmovanjih. Ob tem ne gre zanemariti dejstva, da v kolektivnem športu zmaga ali poraz nista nikoli odvisna od enega posameznika," so dodali.

Kot so pojasnili, je v danes dopoldne predsednik RZS Franjo Bobinac opravil telefonski razgovor z Vranješem. "Med drugim sta govorila tudi o odgovornosti selektorja in njegovega strokovnega štaba. Strinjala sta se, da so spremembe nujne in da je zadnji rezultat veliko razočaranje. Način, na katerega se je vse skupaj zgodilo, je nesprejemljiv," so zapisali pri zvezi.

Danes se je na izredni seji sestalo tudi predsedstvo RZS, ki je selektorju Vranješu podalo nezaupnico. "Obenem je bil z njim dosežen dogovor o sporazumni prekinitvi sodelovanja. Selektorju Vranješu se je predsedstvo RZS zahvalilo za dosedanje sodelovanje na obeh evropskih prvenstvih in svetovnem prvenstvu ter še posebej za uvrstitev v polfinale pred dvema letoma na Švedskem in mu pri nadaljnjem delu zaželelo vse dobro," so dodali pri RZS.

Današnja seja je minila tudi ob razpravi o nadaljnjih korakih, s katerimi bi krivuljo uspešnosti moške članske reprezentance znova obrnili navzgor. Kot enega od najpomembnejših dejavnikov pri tem so navedli izbor novega selektorja in njegovega strokovnega štaba, kar naj bi bilo znano v prihodnjih nekaj tednih.

"Rokometna zveza Slovenije bo še naprej nadaljevala svoje delo v smeri razvoja igralcev na vseh ravneh, krepitve strokovnjakov in strokovnih ekip ter stalnega povečevanja finančnih sredstev za zagotavljanje pogojev, nujnih za nadaljnji razvoj vrhunskega rokometa v Sloveniji," so zaključili pri RZS.

Slovenska vrsta se je z letošnjega EP poslovila po vsega treh tekmah - zmagi proti Severni Makedoniji ter porazoma proti Danski in Črni gori.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord