N.A. | 3. 6. 2020, 13:33

Za nogometne sladokusce: kar 110 tekem v samo 39 dneh

Photo by Tevarak Phanduang on Unsplash

Najmočnejše špansko nogometno tekmovanje se po premoru zaradi pandemije virusa COVID-19 vrača 11. junija. Na Sportklubu boste v družbi klubov iz La Lige lahko uživali kar 39 dni zapored.

Prva tekma bo na sporedu 11. junija, ob 22. uri, ko nas čaka andaluzijski derbi med Sevillo in Betisom. Mestna tekmeca bosta 28. krog La Lige, vodilna kluba, Barcelona in Real Madrid, pa bosta prvič na delu 13. (Mallorca - Barcelona) in 14. junija (Real Madrid- Eibar).

Med 11. junijem in 19. julijem premora ne bo. 39 dni zapored bomo vsak dan uživali v vragolijah nogometnih velemojstrov, skupno pa bomo v tem obdobju prenašali kar 110 tekem. Pogoji za igro bodo zahtevni, zaradi prihajajočih vročih poletnih dni pa bodo tekme odigrane v večernih urah.

Boj za naslov bo neverjetno napet. Na vrhu lestvice ima Barcelona dve točki prednosti pred Realom, v ozadju pa bomo pospremili trd boj za preostala mesta, ki vodijo v Evropo. Tretja Sevilla ima 47 točk, a ima pred sedmo Valencio samo pet točk prednosti. Vmes so še Real Sociedad, Getafe in Atleticom Madrid Jana Oblaka. Colchonerosi so zaenkrat brez vstopnice za ligo prvakov, a za četrtim mestom zaostajajo samo za eno točko.

Vse obračune La Lige boste lahko spremljali samo na Sportklubu! Za več nogometnih novic pa poklikajte na Sportklub.si. 

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec