R. K. | 15. 7. 2022, 17:02

Začenja se nova borba med domačimi nogometnimi klubi: kdo bo vajeti držal letos?

Bobo

V prvem krogu se obetajo napeti dvoboji. Klubi ne skrivajo svojih ambicij, številne pa pretresajo tudi menjave igralcev in trenerskega kadra. Kje se bo odvil največji derbi prvega kroga?

Začenja se že 32. sezona prve nogometne lige Telemach. Na prvi tekmi se bosta pomerila Koper in Tabor iz Sežane. Jesenski del tekmovanja bo trajal do 11. decembra, spomladanski pa se bo začel 11. februarja in bo trajal do 20. maja 2023.

Bobo

Sezono bodo otvorili Primorci

Od zaključka pretekle sezone najmočnejše slovenske nogometne lige še nista minila niti dva meseca, a se že začenja novo poglavje, v katerem se deset najmočnejših nogometnih klubov pri nas vrača na zelenice ligaškega tekmovanja. Sezono bosta v otvorila Koper, ki je v minuli sezoni igral kot prerojen, in Tabor Sežana. 

Koprčani, ki so morali lansko sezono poraz v boju za naslov priznati Mariboru, so si tudi letos zastavili visoke cilje, čeprav so izgubili nekaj standardnih igralcev, poroča Sportklub. Vseeno pa zanje pot do prvih točk ne bi smela biti prezahtevna, saj je tudi nogometni klub iz Sežane izgubil večino nosilcev, nove okrepitve pa so dobili šele v zadnjih dneh, zato na njihovo uigranost ne gre računati.

Bobo

Domžalčani se bodo srečali s Celjani

Novo sezono bodo brez kar devetih nogometašev, ki so klub zapustili v zadnjem tednu, začeli tudi v Domžalah. Dobili so sicer štiri nove igralce, zamenjali pa so tudi trenerja. Vrnil se je namreč Simon Rožman, ki je na položaju zamenjal Dejana Djuranovića. Domžalčani sicer preteklo sezono niso preveč blesteli. Končali so na sedmem mestu.

Na prvi tekmi v domžalskem Športnem parku se bodo pomerili s Celjani, ki so lansko sezono končali na osmem mestu. Tudi oni so prevetrili trenerski kader, nove okrepitve pa imajo tudi na igrišču.

STA

V Ljudskem vrtu se bo Maribor pomeril z Radomljami

Aktualni prvaki iz Maribora se bodo v Ljudskem vrtu pomerili z Radomljami. Slednji imajo sicer tudi nekaj zaslug, da je Maribor lani osvojil naslov. V predzadnjem krogu so namreč Radomljani v gosteh pemagali Koper, kar je viljoličastim na koncu pomagalo do uspeha. “Pričakujem, da mi bo Karanović izročil šopek rož,“ se je na račun tega v intervjuju za Sportklub pošalil trener Nermin Bašić.

Tudi Radomlje so pred zahtevno nalogo, zapustila sta jih namreč napadalca Gedeon Gutzina in Tomislav Mrkonjić, ekipa pa naj bi bila po besedah trenerja uigrana šele čez nekaj tednov. 

Bobo

Derbi v Stožicah, zaključek kroga v Novi Gorici

Derbi uvodnega kroga se bo odvil v Stožicah, kjer se bosta srečala Mura in Olimpija. Ljubljančani v zadnjih tednih doživljajo številne pretrese, dobili so tudi novega trenerja Alberta Riero, ki pa še vedno spoznava svoje igralce, zato veljajo Prekmurci na prihajajoči tekmi za glavnega favorite. 

Prvi korg se bo tudi zaključil na Primorskem. Kot zadnja se bosta pomerila Nova Gorica in Bravo. Ljubljančani, ki jim je šlo v pretekli sezoni dobro, ne skrivajo želje, da bi si v novi sezoni prvič zagotovili Igranje v Evropi, poroča Sportklub. Na goriški klopi se bo medtem odvijala predvsem borba za obstanek v ligi, so še zapisali.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord