1. 3. 2024, 19:50 | Vir: STA

Obeta se zanimiv finale: Žan Kranjec bo v drugi vožnji napadal stopničke

Profimedia

Do stopničk mu manjka ...

Švicar Marco Odermatt je pričakovano na mestu vodilnega po prvi vožnji veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v Aspnu v ameriški zvezni državi Kolorado. Edini slovenski tekmovalec v veleslalomu Žan Kranjec je četrti, za vodilnim Švicarjem si je nabral 43 stotink sekunde zaostanka.

Najboljši čas prve vožnje, ki ga je postavil Odermatt, je skoraj ogrozil Norvežan Alexander Steen Olsen, ki je prvo mesto v prvem delu tekme zgrešil za 12 stotink sekunde. Švicar Loic Meillard, ki je nastopil kot prvi na startu, je tretji z zaostankom 19 stotink sekunde.

Profimedia

Kranjec ostaja zelo zanesljiv in stalen udeleženec finalnih voženj. Enaintridesetletni slovenski as bo še na osmem veleslalomu v tej sezoni nastopil v finalu. Njegova veleslalomska stalnost traja že več kot dve leti. Nazadnje, ko se ni uvrstil v finale, je bilo 8. januarja 2022 v Adelbodnu.

Druga vožnja se bo začela ob 21. uri po srednjeevropskem in ob 13.00 po lokalnem času. Gre za prvega od dveh veleslalomov na tem prizorišču, nadomestnega za odpadli uvodni moški veleslalom na začetku zime oktobra lani v Söldnu. Zahtevna postavitev v povezavi z neizprosno podlago se je izkazala za pretežko za nekatere tekmovalce, saj tretjina tekmovalcev vožnje ni končala oziroma je odstopila pred ciljem.

Na vrhu lestvice v posebnem seštevku discipline je Odermatt s popolnim izkupičkom 700 točk. Švicar je zmagal na sedmih veleslalomih v sezoni. Odermatt je deset tekem pred koncem predčasno osvojil veliki kristalni globus in bo še tretjo sezono po vrsti končal kot skupni zmagovalec seštevka svetovnega pokala alpskih smučarjev.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol