20. 10. 2018, 11:09 | Vir: STA

Zaporna kazen za nogometnega navijača, ki je s kozarcem piva zadel sodnika

profimedia
Zaporna kazen za nogometnega navijača, ki je s kozarcem piva zadel sodnika (foto: profimedia)

Graško sodišče je včeraj gledalca, ki je avgusta na kvalifikacijski nogometni tekmi evropske lige med Sturmom in ciprsko Larnako v sodnika vrgel kozarec s pivom, obsodilo na tri mesece zaporne kazni.

Med tekmo je 34-letnik v stranskega sodnika Šveda Fredrika Klyverja vrgel kozarec iz trde plastike, ki je bil poln piva, ter ga pri tem poškodoval. Sodnik je okrvavljen obležal na tleh, pozneje so mu nudili zdravniško pomoč, tekma pa je bila zaradi incidenta prekinjena 40 minut.

Sodišče v Gradcu je pri izreku kazni upoštevalo tudi nogometno zgodovino 34-letnega huligana, ki so ga pred leti že obravnavali na sodišču zaradi uporabe pirotehnike na stadionu v Salzburgu. V zagovor je navijač dejal, da pravzaprav ni želel zadeti sodnika in obljubil, da bo v prihodnje, če se bo še udeleževal nogometnih tekem, igro skušal spremljati brez alkoholne podpore.

Sturm sicer še čaka, kakšno kazen bo zaradi incidenta izrekla krovna nogometna zveza Uefa, tako da za zdaj v klubu tudi ne želijo pojasniti, ali bodo zoper storilca sprožili še odškodninski sodni zahtevek zaradi povzročene škode. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.