5. 1. 2022, 14:14

Zaradi Đokovića tudi javnost poziva k bojkotu teniškega turnirja – 80 odstotkov prošenj drugih igralcev zavrnjenih

Profimedia
Zaradi Đokovića tudi javnost poziva k bojkotu teniškega turnirja – 80 odstotkov prošenj drugih igralcev zavrnjenih (foto: Profimedia)

Tudi svetovna javnost se je odzvala na družbenih medijih in nekateri zaradi odločitve organizatorjev teniškega turnirja Australia Open v Melbournu, da Novaku Đokoviću kljub neizpolnjevanju pogojev dovolijo nastop, zdaj pozivajo k bojkotu dogodka.

Že od oznanitve te odločitve so se na spletu začele pojavljati številne kritike. Nekateri sodelujoči igralci tenisa so že zagrozili z bojkotom in celo zahtevajo povračilo prijavnine. Craig Tiley, direktor združenja Tennis Australia, je že lansko leto podal izjavo, da najboljši teniški igralec na svetu ne bo smel nastopiti na turnirju, če ne bo imel uradnih zdravniških potrdil, da je bil cepljen proti covid-19.

Ko pa je Novak Đoković na Twitterju objavil, da se že odpravlja na turnir, ker je dobil posebno dovoljenje, je završalo. Craig Tiley je ob tem komentiral, da niso spremenili nobenih pravil, ki bi posledično dovolile Đokoviću udeležbo na AO. Ob tem je še dodal, da je skupno 26 igralcev podalo prošnjo za zdravniško izjemo, a jih je bilo skoraj 80 odstotkov zavrnjenih.

Zdaj pa se je klicu k bojkotu turnirja pridružila še širša javnost. Posebej so izpostavili tudi primer ruske teniške igralke Natalije Vikhlyantseve, ki na turnirju ne sme nastopiti, ker je cepljena s cepivom Sputnik, ta pa pri teniški organizaciji TGA še ni verificiran.

Đoković je sicer pred časom že prebolel covid-19, nikoli pa ni uradno potrdil, če je cepljen ali ne, saj pravi, da je ta informacija zasebnega značaja in je ne misli razkriti zato, da se lahko udeleži AO.

Prebivalci mesta Melbourne so še posebej kritični do tega dogajanja, saj imajo za seboj dve leti zelo strogih ukrepov, med drugim številne karantene, ki so od prebivalcev zahtevalen tudi več mesecev trajajočo popolno izolacijo od javnega življenja.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.