R.S. | 26. 3. 2022, 12:33

Zgodovinska zmaga orlov: Avstrijcem teče voda v grlo

Navijačem je bilo vroče.

Uredništvo

Naši orli so bili na ekipni tekmi preprosto razred zase. Zmaga Slovencev pa ni po godu našim sosedom, ki izgubljajo bitko za pomembno trofejo.

Planica je po letu 2019 spet gostila gledalce v živo, navijačem pa so slovenski orli uprizorili pravo pravljico. Žiga Jelar, Peter Prevc, Timi Zajc in Anže Lanišek so s prednostjo 24,2 točke pred Norveško zmagali na ekipni tekmi.

Profimedia

Tekmo je v živo spremljalo okoli 20.000 Slovencev, z zmago pa so naši orli še dodatno razgreli navijače. Nekateri so celo odvrgli zgornje dele oblačil.

Slovenci so zdaj začeli celo sanjati o zgodovinski zmagi v pokalu narodov, v katerem eno tekmo do konca za vodilno Avstrijo zaostajajo še 194 točk.

Ponosni Slovenci

Zmago orlov proslavljajo tudi znani obrazi, med njimi Miro Cerar, ki si je sobotne polete v Planici ogledal z očetom.

Slovo Japonca

V Planici pa niso proslavljali zgolj zmage naših orlov, vendar tudi zaključek kariere japonskega veterana Daiki Ita

Zadnje dejanje

V nedeljo bo v dolini pod Poncami le še ena tekma sezone 2021/22 - posamična tekma najboljše trideseterice svetovnega pokala. 

Na tekmi bosta padli dve končni odločitvi. V boju za veliki kristalni globus ima vodilni Japonec Ryoyu Kobayashi pred prvim izzivalcem Nemcem Karlom Geigerjem 89 točk naskoka. Prav tako bo znan najboljši letalec sezone, saj ima Jelar v boju za mali globus 20 točk prednosti pred rojakom Zajcem in 30 pred svetovnim rekorderjem Avstrijcem Stefanom Kraftom.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord