R.S. | 1. 6. 2023, 17:26

27-letno športnico med treningom napadel medved (klicala je na pomoč)

Instagram/erikajanka/Profimedia/fotomontaža

Najprej jo je presenetil prvi medved, ki jo je pustil na miru. Nato je izza grmovja prišel še drugi medved, ki je bil bolj težaven. 

Erika Jänkä je finska biatlonka, ki se je nedavno srečala z dvema rjavima medvedoma, incident pa je preživela. Neljubi dogodek se je zgodil v bližini finskega kraja Kuhmo, ko je 27-letnica začela trenirati. Med tekom po gozdni stezi jo je presenetil medved, ki ji na srečo ni posvečal pretirane pozornosti. Nato je izza grmovja prišel še drugi medved, ki je bil bolj težaven. 

"Ni me bil vesel, to je bilo očitno," je povedala za finski Kuhmolainen. Žival se je agresivno zapodila proti njej, Finka pa se je hitro vrgla na tla in se pretvarjala, da je mrtva. 

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Profimedia

"Na pamet mi ni padlo drugega, kot da se uležem na tla in se delam mrtvo. Skozi slušalke sem slišala njegovo dihanje. Čutila sem ga pri svojih nogah. Prevzel me je strah pred smrtjo. Razmišljala sem, ali je to moj konec".  

Medved je ni poškodoval, saj je hitro izgubil zanimanje in odšel drugam. Pretresena biatlonka je hitro poklicala na pomoč. "To srečanje v naravi mi bo zagotovo še dolgo ostalo v spominu. Nič te ne more pripraviti na strah pred smrtjo. Fizično sem dobro in na srečo nimam nobenih poškodb. Hvaležna sem za vse znanje, ki sem ga v življenju pridobila glede gibanja v naravi in srečanj z divjimi živalmi," je še dodala Finka. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord