25. 1. 2024, 07:57 | Vir: STA

Tudi gol Kopitarja ni bil dovolj: Kralji doživeli drugi zaporedni poraz

Profimedia

Slovenec je dosegel prvi gol na tekmi že v tretji minuti. 

Na ledenih ploskvah onstran Atlantika v severnoameriški hokejski ligi NHL so davi po srednjeevropskem času zaigrali tudi igralci Los Angeles Kings, ki pa so doživeli drugi zaporedni poraz. V domači dvorani Crypto.com Areni v mestu angelov so bili boljši Buffalo Sabres s 5:3. Anže Kopitar je dosegel prvi gol na tekmi že v tretji minuti za 1:0.

Kralji so odigrali odlično prvo tretjino, po kateri so vodili s 3:1. Zato pa so v naslednji dovolili, da so se igralci Buffala vrnili ter izenačili, v zadnji tretjini pa dokončali delo.

Ob Kopitarju sta za domače zadela še Adrian Kempe in Pierre-Luc Dubois ob moštveni premoči. Vsi trije zadetki domače zasedbe so padli v prvih desetih minutah obračuna. Za goste pa so bili uspešni JJ Peterka, ki je dosegel dva gola, Jack Quinn, Alex Tuch in Dylan Cozens.

Dogajanje pred tekmo je bilo sila slovesno, ko so se poklonili slovenskemu zvezdniku lige NHL in počastili vse dosežke kapetana kraljev iz Hrušice na Gorenjskem. Kralji so po novem porazu na sedmem mestu v razvrstitvi zahodne konference lihe NHL.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol