3. 1. 2024, 07:49 | Vir: STA

Ni jim uspelo: tretji zaporedni poraz za ekipo Anžeta Kopitarja

Profimedia

Slovenec je dvakrat streljal proti vratom tekmeca, vendar ni bil uspešen.

Hokejisti Los Angeles Kings, ki jih kot kapetan vodi izkušeni Slovenec Anže Kopitar, so tokrat v severnoameriški ligi NHL doživeli poraz na domačem ledu. Ekipa s sredine lestvice vzhodne konference Toronto Maple Leafs je v Kaliforniji zmagala s 3:0. Kopitar je odigral 20:17 minute tekme in dvakrat streljal proti vratom tekmeca, a ni bil uspešen.

Vratar kanadskega moštva Martin Jones je zbral 31 obramb za svoj 30. shutout v karieri, William Nylander pa je zadel dvakrat in pomagal javorjevim listom do prve zmage po treh porazih v nizu.

Jones, ki je začel kariero NHL leta 2008 v vrstah kraljev, je še drugič po vrnitvi v NHL ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Med strelce se je na tekmi vpisal še Calle Järnkrok, Tyler Bertuzzi pa je za Toronto, ki je pri kraljih začel gostovanje v Kaliforniji, dodal dve podaji.

Nylander je bil strelec prvega zadetka na tekmi v drugi tretjini, nato pa je usodo kraljev zapečatil tik pred koncem z zadetkom v prazno mrežo, ki je bil njegov 19. v sezoni. Domači vratar Cam Talbot je za kralje zaustavil 26 strelov in ni mogel preprečiti še tretjega zaporednega poraza, kar se je losangeleški ekipi zgodilo sploh prvič v sezoni. Naslednja tekma kralje čaka v petek, ko bodo doma gostili še Detroit Red Wings.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol