STA/Uredništvo | 1. 1. 2024, 17:11

Zgodovinski podvig! Anže Lanišek je na prvi dan novega leta Sloveniji priboril prav posebno zmago, ki je ...

Profimedia

Če se po jutri dan pozna, potem je pred slovenskim športom izjemno leto 2024!

Slovenski smučarski skakalec Anže Lanišek je z današnjim slavjem v Garmisch-Partenkirchnu osvojil skupno 90. zmago za Slovenijo! Slovenci so doslej zbrali 78 posamičnih ter 12 ekipnih zmag v svetovnem pokalu. Pred tem je zmago 2. aprila lani na finalu v Planici zabeležil Timi Zajc. Lanišek je dosegel šesto posamično zmago in prehitel Domna Prevca, ki jih ima pet.

Z naskokom najboljši med Slovenci je s 23 posamičnimi zmagami Peter Prevc, sledijo Primož Peterka (15), Primož Ulaga (9) in Robert Kranjec (7), takoj za njimi je sedaj Lanišek.

"Super, končno sem se tudi na tekmi sprostil. Zelo sem užival na tekmi. Dva dobra skoka sem naredil. Končno. Zelo dobro sem se osredotočil na finalni skok in res mi je zelo dobro uspel. Pokazal sem prave skoke in to, kar znam. Lepo se je to odvilo. Lep dan je za mano," je v prvi izjavi za nacionalno televizijo povedal Anže Lanišek.

Skakalci se bodo za drugi del novoletne turneje preselili v Avstrijo, kvalifikacije na tretji postojanki v Innsbrucku bodo v torek, tekma pa v sredo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol