11. 12. 2022, 11:31 | Vir: STA

Bravo! Najboljši slovenski deskar osvojil stopničke v svetovnem pokalu

Profimedia

Manjša napaka ga je stala zlata. A nič hudega, nanj smo vseeno ponosni.

Najboljši slovenski deskar Tim Mastnak je na uvodni posamični tekmi sezone svetovnega pokala zasedel drugo mesto na paralelnem slalomu v nemškem Winterbergu.

V finalu je 31-letni Celjan izgubil proti Avstrijcu Alexandru Payerju. V izločilnih bojih je nastopila tudi Gloria Kotnik in izpadla v četrtfinalu.

Po uspešnih nastopih v osmini finala, četrtfinalu in polfinalu se je Mastnak v boju za zmago pomeril z najhitrejšim v sobotnih kvalifikacijah. Payer je ostal na progi, Mastnak pa je napravil napako in prvo preizkušnjo v tej sezoni sklenil na drugem mestu. Tretje mesto je na pripadlo domačinu Stefanu Baumeistru, ki je bil v malem finalu boljši od Italijana Edwina Corattija.

Že osme stopničke v svetovnem pokalu

Za Mastnaka so bile to sploh prve slalomske stopničke v svetovnem pokalu. Pred tem je bil najboljši prav v Winterbergu marca 2019, ko je bil četrti.

Skupno so bile to njegove osme stopničke v svetovnem pokalu. Nazadnje je olimpijski podprvak iz Pekinga na odru za zmagovalce stal na Rogli, ko je bil tretji.

Kotnikova je osma

V ženski konkurenci je zmago slavila Avstrijka Sabine Schöffmann pred Švicarko Julie Zogg. Tretje mesto je pripadlo še eni Avstrijki Danieli Ulbing, ki je bila boljša od domačinke Melanie Hochreiter. Edina slovenska deskarka na tekmi Kotnik je izpadla v četrtfinalu in preizkušnjo končala na osmem mestu.