J. B. | 30. 9. 2022, 10:45

Čustvena izpoved žene preminulega slovenskega športnika: "Včasih si želim, da bi namesto njega umrla jaz"

Instagram/Nina Grilc/zajem zaslona

Ob skorajšnji obletnici tragične smrti Marka Grilca je njegova vdova Nina Grilc izlila dušo, opisala bolečino in pojasnila, kako se je njeno življenje spremenilo, potem ko je ostala sama.

Novembra lani je Slovenijo pretresla tragična smrt uspešnega deskarja na snegu Marka Grilca. Vrhunski športnik je med snemanjem promocijskega videoposnetka v Söldnu v Avstriji doživel nesrečo, v kateri je utrpel tako hude poškodbe, da je bil v trenutku mrtev. 

Grilc je za sabo pustil ženo Nino in tri otroke, hčerka Alaska Olivia se je rodila tri tedne po očetovi smrti. Ob skorajšnji prvi obletnici Grilčeve smrti je njegova žena spregovorila za revijo Obrazi in priznala, da še vedno ni prebolela tragedije, ki je doletela njeno družino

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nina Grilc (@grilogang)

"Prvi dnevi po njegovi smrti so bili tak šok, da se veliko tistih dni ne spomnim. Kar nekaj časa traja, da dojameš, kaj se je zgodilo in kaj se dogaja. Čeprav sem pozitivna, vsake toliko padem dol. Imam tudi trenutke, ko se mi zdi, da predolgo nimam priložnosti izraziti svojih čustev, ki se nabirajo. Tako se včasih prisilim, da dam čustva iz sebe, sicer bi me razneslo. Zavrtim si kakšno glasbo ali film, ki jih nato sproži. Potem se zjokam in pride olajšanje," je za Obraze povedala Nina Grilc in priznala, da jo na trenutke obidejo tudi zares črne misli.

"Pridejo pa tudi trenutki krize, ko iščem smisel, ko se sprašujem, kaj je smisel vsega, če se na koncu zgodi to. Ujamem se v razmišljanju, kje je zdaj, ko ga ni z nami. A na to nihče nima odgovora, in dokler ne pride naš čas, ga tudi ne boš imel. Moji možgani težko dojemajo te abstraktne stvari. Da te kar ni nikjer. Včasih me tako boli, da si želim, da bi jaz umrla namesto Marka. Tudi po devetih mesecih velikokrat primem telefon, da bi mu kaj napisala. Ko imam deset sekund prostih, si ga želim poklicati. Vsako situacijo rešujem posebej in se učim plezati ven ..."

Nina Grilc se kljub vsemu hudemu, kar jo je doletelo, trudi, da bi ostala močna. Čeravno priznava, da življenje s tremi odraščujočimi otroki ni preprosto. "Ljudje smo različni. Marko ni prenesel samo ene stvari - pritoževanja. Ko je bilo težko, ni dovolil pritoževanja. Govoril je, da smo ljudje živali, da smo močni. Pa sem se utrdila tudi jaz. Ko sva dobila Maxxa in Emmo, je še tekmoval in potoval po svetu, tako da sem bila že takrat sama za vse."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nina Grilc (@grilogang)

"Bila sva dogovorjena, da bo v puberteti prevzel on. Zdaj sem sama in me je tega kar malo strah. Pri dveh otrocih je izziv, kako si organizirati čas, pri treh je še večji. Želim se organizirati tako, da bom imela čedalje več časa za otroke, ne čedalje manj. To mi še nekako ne gre. Trudim se po svojih močeh, in ko vidim, da je situacija resna, spustim vse in se jim popolnoma prepustim. V prihodnosti bi si želela, da bom lahko spustila, preden bo prišlo predaleč," je za Obraze dodala Nina Grilc. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.