P.M. | 10. 1. 2023, 08:05

Spodbudnih besed za Glorio Kotnik po njeni objavi na družbenih medijih ni manjkalo: "Drži se in srečno"

Bobo

Ko je na lanskoletnih zimskih olimpijskih igrah v Pekingu osvojila bronasto medaljo, se je s 33-letno deskarko na snegu veselila in jokala vsa Slovenija.

Gloria Kotnik je v letošnje leto vstopila kot vodilna deskarka v paralelnih disciplinah. "Res je neverjeten občutek končati 2022 in začeti 2023 v rumeni in oranžni majici, kot vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala," je zapisala na družbenih medijih. Na prvi tekmi letošnjega leta v avstrijskem Bad Gasteinu bo najprej odpeljala posamični, dan kasneje (v sredo) pa še ekipni paralelni slalom. 

"Držimo pesti"

Ob prihodu v Bad Gastein je Kotnikova na družbenih omrežjih objavila svojo fotografijo tik pod tamkajšnjo progo z naslednjim pripisom: "Pripravljena na prve tekme v letu 2023. Jutri, svetovno prvenstvo v Bad Gasteinu. Držimo pesti."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gloria Kotnik (@gloriakotnik)

Dolgoletna članica slovenske reprezentance se je pred svojim velikim uspehom na olimpijskih igrah dolgo ukvarjala s številnimi težavami. Njena bronasta medalja se je zato še toliko bolj dotaknila njenih navijačev in tudi tistih, ki prej niso od blizu spremljali alpskega deskanja.

Podpore ji ne manjka

Pod njenim zapisom na družbenih omrežjih so se takoj po objavi usule številne dobre želje sledilcev in sledilk, ki so pri naši športnici gotovo še dodatno podkrepile motivacijo na dobro uvrstitev. "Samo pogumno in na zmago," je bil eden od komentarjev. Medtem je nekdo drug napisal: "Upam, da zadržiš dobro formo. Upam, da tista zmaga iz Carezze ni bila edina (decembra na drugi tekmi svetovnega pokala v deskanju na snegu v paralelnih disciplinah je bila Gloria Kotnik četrta, op. a.). "

Milos Vujinovič/Bobo

Po slabem mesecu tekmovalnega premora se zimska sezona nadaljuje tudi za preostale slovenske alpske deskarje in deskarke. Poleg Kotnikove bodo prvi dan slovenske barve zastopali Rok Marguč, Tim Mastnak in Žan Košir, drugi dan pa na ekipni preizkušnji Kotnikova ter Košir.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol