J. B. | 4. 2. 2023, 09:23

Domen Kumer razkril, kako je "osramotil slovensko smučanje": to je bila ena težjih goljufij (poglejte, kaj je storil)

Instagram/Domen Kumer

Danes glasbenik, nekoč športnik. Danes priljubljen pri številnih, nekoč ožigosan kot športnik, ki si je privoščil nedopustno goljufijo.

Da je bil glasbenik Domen Kumer svoj čas tudi nadarjen športnik, je znano dejstvo. Mariborčan se je dokazoval v alpskem smučanju, a je že dokaj mlad smuči postavil v kot in raje poprijel za mikrofon. Njegovi oboževalci so se že nič kolikokrat spraševali, zakaj ni vztrajal v smučanju, zdaj pa je Domen Kumen razkril, da se je za slovo od belih strmin odločil tudi zaradi goljufije, s katero je pomagal "osramotiti slovensko smučanje", kot je aprila 2001 zapisala Slovenska tiskovna agencija (STA).

Ustrašila sta se in pobegnila domov

"Mariborska smučarja, člana SK Branik, Igor Kozlar in Domen Kumer sta poskrbela, da se bo o slovenskem smučanju govorilo tudi po koncu sezone. Privoščila sta si svojevrstno potegavščino, ki jima lahko ogrozi kariero. Na FIS veleslalomu v Val Thorensu je namreč Kozlar nastopil pod imenom Kumerja, Kumer pa pod imenom Kozlarja, kar so prireditelji tekme ugotovili in smučarja prijavili Mednarodni smučarski zvezi," je STA zapisala v novici, objavljeni aprila 2001.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by D O M E N K U M E R (@domenkumer)

"Tekmovalca sta se v Francijo napotila na 'svojo roko', brez spremstva trenerjev. Kozlar, ki je bil celo kandidat za slovensko reprezentanco v hitrih disciplinah, je v nekoliko slabši konkurenci poskušal svojemu prijatelju izboljšati točke FIS in je nastopil pod njegovim imenom. Dosegel je najboljši čas, a organizatorjem je bila stvar sumljiva, zato so slovenska smučarja povabili na razgovor. A Slovenca sta se ustrašila, pobegnila domov, po posredovanju FIS pa dejanje priznala," je dodala tiskovna agencija.

Besni Tone Vogrinec

"Z dejanjem omenjenih smučarjev je padel madež na vso slovensko smučarijo. To je ena težjih goljufij, ki se lahko zgodijo na smučarskih tekmah. S tem si je medvedjo uslugo naredil predvsem Kozlar, ki smo ga že uvrstili v reprezentanco za hitre discipline. Končno odločitev o njegovi kazni bo sprejela FIS, ki se bo odločila, a so naši ukrepi dovolj strogi," je bil tedaj oster direktor slovenskih reprezentanc Tone Vogrinec.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by D O M E N K U M E R (@domenkumer)

Domen Kumer se danes omenjenega dogodka očitno prav nič ne sramuje. Na Instagramu je s svojimi sledilci delil uvod omenjenega članka in ob tem zapisal: "Sprašujete me, zakaj sem leta 2000 nehal tekmovati v smučanju. Zgoraj je eden od razlogov." Kumer je objavo opremil še s pripisom "mladi pa nori" ...

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord