R.S. | 21. 1. 2023, 15:09

Nekdanja vrhunska športnica preživlja težke čase: rak se je vrnil

Instagram/elenafanchini85

Leta 2018 je sporočila, da bo izpustila zimske olimpijske igre, ker je bila diagnosticirana z rakom. Kasneje ga je premagala, a se je po petih letih vrnil ...

"Elli, ta je zate." Tako je Sofia Goggia proslavila svojo včerajšnjo zmago v Cortini. "Zmago želim posvetiti Eleni Fanchini, ki preživlja težke trenutke." Goggia si je z nekdanjo reprezentančno kolegico delila dobršen del kariere. 37-letna Elena Fanchini se je leta 2020 upokojila skupaj s sestro Nadio. Ponaša se z naslovom svetovne podprvakinje v smuku (2005) in dvema zmagama v svetovnem pokalu, obe je dosegla v kraljevski disciplini.

Diagnoza rak

V začetku leta 2018 je Fanchini povedala, da ne bo nastopila na olimpijskih igrah, ker ima raka. Tega je kasneje uspešno premagala. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fanchini Elena (@elenafanchini85)

"Konec je! Po desetih mesecih lahko rečem, da sem ozdravljena. Z boleznijo sem se vseskozi soočala z veliko moči, čeprav je bila v zadnjih mesecih kemoterapija zares težka. Počutila sem se slabo, vendar sem se ves čas borila. Zelo mi je pomagalo, da sem imela cilj pred sabo. To je bila najboljša terapija – smučanje. Želela sem si nadaljevati to, kar imam res rada," je pred leti na družbenih omrežjih zapisala nekdanja smučarka. 

Zdaj pa se je rak vrnil, poroča Corriere. Njene nekdanje reprezentančne kolegice ji vseskozi stojijo ob strani. 

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel