R.S. | 24. 2. 2023, 16:30

Grd padec v Planici, odnesli so jo na nosilih

Twitter/DominikFormela

Na treningu, ki se ga je udeležilo 32 tekmovalk, se je zgodila nesreča. Poškodovano 26-letnico so hitro prepeljali v bolnišnico ...

Japonska skakalka Sara Takanaši je na treningu v Planici pri skoku padla in se poškodovala. 26-letnico so odnesli na nosilih, po prvih informacijah naj bi si poškodovala koleno ter opraskala nos. Trenutno se zdravi v jeseniški bolnišnici. 

"Zares nerodno pristaja v ‘v’ slog in želi izsiliti telemark. Levo smučko ji je odneslo v eno, desno v drugo stran in ji pri tem zasukalo koleno. Verjetno ni nič hujšega, a koleno jo bo gotovo bolelo. A tako trmasta, kot je, jo bomo verjetno že jutri videli na tekmi," je za Sportklub povedal Peter Slatnar, ki Japonko s svojimi smučmi oskrbuje že leta. 26-letnica ima sicer 63 zmag v svetovnem pokalu in je najboljša smučarska skakalka vseh časov. 

Slovenski dvoboj

V slovenskem taboru so se odločali, ali bo v ekipi za sobotno preizkušnjo Maja Vtič ali Katra Komar. V skupni seštevek dvoboja so šteli kvalifikacijski skok, oba na posamični tekmi in današnja skoka na treningu. Boljša je bila Vtičeva. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord