A. B. | 11. 4. 2022, 13:18

Grozen padec! Je slovenski DRŽAVNI PRVAK zapečatil nadaljevanje kariere?

Profimedia

Slovenski smukaški specialist, ki je imel v preteklosti nemalo zdravstvenih težav, se je na treningu v Italiji HUDO poškodoval. Preverite, kaj se je zgodilo.

Za 31-letnim slovenskim smučarskim reprezentantom Boštjanom Klinetom je najboljša sezona v zadnjih petih letih.

Oplemenitil jo je z vrnitvijo med finaliste svetovnega pokala, najvišjim številom točk v zadnjih letih, desetim mestom na olimpijskih igrah v smuku in dvema, enajstima mestoma v svetovnem pokalu, so zapisali na Šport Klubu. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bostjan Kline (@bostjan.kline)

Zdaj pa ga je v Italiji doletela nesreča. Ta bi ga lahko stala tudi naslednjih stopničk, ki si jih je želel doseči. Na Smučarski zvezi Slovenije so namreč potrdili, da si je na treningu zlomil desno nogo. "V tem trenutku urejamo vse potrebno za prevoz v Slovenijo, kjer bi lahko opravili vse dodatne preglede in morebitne posege," so zapisali pri SZS.

Kline, sicer tudi že zmagovalec tekem svetovnega pokala, je imel kar nekaj zdravstvenih težav že v preteklosti. Med drugim si je leta 2013 v Čilu huje poškodoval koleno.

Pred kratkim je Kline uspešno nastopil tudi na tekmah slovenskega državnega prvenstva, kjer je postal prvak v smuku in superveleslalomu. Precej slabše pa je bilo zanj nadaljevanje aprilskega smučanja. Ponedeljkov trening v smučarskem središču Nevejsko sedlo se je namreč za 31-letnega Štajerca končal z grdim padcem.


Poškodba bo dodobra ohromila priprave na novo sezono in spremenila aktivnosti ekipe za hitri disciplini. Na čelu le te bo, kot vse kaže, ostal trener Grega Koštomaj, ki lahko računa na Miho Hrobata, Martina Čatra in Nejca Naraločnka, medtem ko Klemen Kosi po celotni izpuščeni sezoni upa na vrnitev.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord