J. B. | 15. 10. 2022, 12:32

Ilka Štuhec izlila dušo in pojasnila, kako je šele z jokom prebolela veliko razočaranje

Profimedia

Vražji Mariborčanki usoda v zadnjem obdobju ni prizanašala. V nekem trenutku je prišla celo do točke, ko ni več vidla smisla vztrajati, a si je na koncu vseeno premislila.

Nova sezona v alpskem smučanju je pred vrati, vanjo se polna optimizma podaja tudi Ilka Štuhec. Mariborčanka je imela v preteklosti veliko takšnih in drugačnih težav, razočaranja so se vrstila eno za drugim. Enega največjih v karieri je doživela v Pekingu, kjer se ji je povsem ponesrečil nastop na olimpijskih igrah. Na Kitajsko se je odpravila z visokimi pričakovanji, po šele 22. mestu v smukaški preizkušnji pa je med drugim namignila celo na konec športne kariere.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ilka stuhec (@ilkastuhec)

Na njeno dokončno slovo bo vendarle treba še počakati, je pa Štuhčeva priznala, da jo je pekinško razočaranje zares zelo potrlo. "Razočaranje je bilo res veliko. Sem si mislila, končno grem na olimpijske igre 'fit'. Včasih pa se zgodijo povsem nepredvidljive stvari. Ne moreš vedeti, kdaj si kaj poškoduješ. In potem sem šla vseeno, ne z glavo skozi zid, ampak skozi tri zidove, da sem s tistim hrbtom verjela, da še vedno lahko nekaj naredim. Poskusila sem, enostavno se ni izšlo in očitno mi olimpijske igre niso namenjene," je v pogovoru za STA dejala dvakratna svetovna prvakinja v smuku.

Naslednje olimpijske igre da ali ne?

Enaintridesetletnica je pojasnila tudi, da je potrebovala kar nekaj časa, da je po vrnitvi iz Kitajske prišla k sebi: "Potrebovala sem kar nekaj časa, da sem to pošteno spustila iz sebe. Sredi poletja in zdaj še enkrat v Grčiji, kjer smo tudi obiskali Olimpijo, in prostor, kjer se vsakič prižge olimpijski ogenj, se tam res zjokala in zmenila in je v redu."

Na vprašanje, ali se je dokončno odpovedala olimpijskim sanjam, glede na to, da bodo naslednje zimske olimpijske igre leta 2026 v njej zelo ljubi Cortini d'Ampezzo v italijanskih Dolomitih, ni odgovorila z jasnim odgovorom: "Naslednje OI bodo na mojem ljubem prizorišču v Cortini d'Ampezzo. Ne bi si upala reči, ali bom šla ali ne. Bomo videli, kako pa kaj, je še kar dolga pot do tja."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol