14. 1. 2024, 18:21 | Vir: STA

V najboljši deseterici kar trije Slovenci, Lovro Kos tik pod zmagovalnim odrom

Profimedia

Zmagovalec nedeljske tekme za svetovni pokal v smučarskih skokih je Japonec Rjoju Kobajaši, pa naše uvrstitve?

Tik za Kosom je na petem mestu končal Peter Prevc (258,6), šesti po prvi seriji, ki je s tem prišel do svojega najboljšega dosežka v sezoni, medtem ko se je Anžetu Lanišku (246,2); ta je po polovici tekme zgolj za dve desetinki točke zaostajal za vodilnim Kraftom, finalni nastop povsem ponesrečil. Tako je končal na devetem mestu.

Slovenija ostaja prva

Že v prvi seriji je obstal Timi Zajc, ki so ga po slabem skoku nato diskvalificirali zaradi nepravilne opreme, medtem ko je Žaka Mogela diskvalifikacija zaustavila že v kvalifikacijah. Skakalci bodo ekipno poljsko turnejo, na kateri vodijo Slovenci, nadaljevali s torkovimi kvalifikacijami v Ščirku.

Japonski smučarski skakalec Kobajaši (269,4 točke) je v Wisli dosegel prvo zmago letos, do katere je prišel s petega mesta po prvi seriji. To je bila njegova sploh prva posamična zmaga to zimo. Na turneji so mu za zlatega orla, še tretjega v karieri, zadoščala štiri druga mesta.

Profimedia

Kraftov uspeh

Drugi je bil najboljši skakalec to zimo in vodilni po prvi seriji, Avstrijec Stefan Kraft (264,3 točke), ki se je po številu osvojenih stopničk (108) v svetovnem pokalu danes izenačil z legendarnim Fincem Jannejem Ahonenom. Tretji pa je bil Nemec Andreas Wellinger, ki je v soboto s skokom, dolgim 144,5 metra, dosegel nov rekord skakalnice v Wisli.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol