STA/P.M. | 29. 12. 2022, 14:59

Križnarjeva v drugi seriji poletela do stopničk

Profimedia

Naša skakalka je znova dokazala, da je v vrhunski formi.

Nika Križnar je na drugi tekmi silvestrske skakalne turneje v Beljaku osvojila tretje mesto. Zmagala je domačinka Eva Pinkelnig, druga je bila Nemka Katharina Althaus. Ema Klinec se je izkazala s sedmim mestom.

Ponovno na zmagovalnem odru

Križnarjeva (251,1 točke), četrta po prvi seriji, se je po dobrem skoku v finalu tudi na drugi tekmi silvestrske turneje v Beljaku zavihtela na zmagovalni oder. Po dveh treh mestih je tako v seštevku silvestrske turneje zdaj na drugem mestu za avstrijsko tekmico. Po nastopu je obžalovala slabši doskok, a je bila vesela nastopa.

"Sem zelo zadovoljna. Zdaj gremo domov in upam, da bom na obeh domačih tekmah pokazala takšne ali še boljše skoke. Bolje je napadati iz ozadja," je po nastopu za TV Slovenija dejala 22-letna Slovenka.

V finalu so nastopile štiri Slovenke

Ema Klinec (243,6 točke) je z devetega mesta po prvi seriji napredovala na končno sedmo, Urša Bogataj (233,9) je bila 11., Nika Prevc (232,6), sedma po polovici tekme, pa je po slabšem finalnem skoku tekmo končala na 12. mestu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ema Klinec (@emaklinec)

Potem ko so na uvodni tekmi vse slovenske skakalke prišle med najboljših 30, sta na današnji tekmi brez točk za las ostali Maja Vtič na 33. ter Katra Komar na 34. mestu.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord