J. B. | 21. 7. 2023, 18:05

Objokani Matej Mohorič razkril razlog za solze po veliki zmagi: "Očitno je iz nebes želel, da ..."

Profimedia

Slovenski zmagovalec 19. etape Toura je pojasnil, zakaj so ga v cilju več kot očitno premagala čustva. 

Matej Mohorič je slovenski junak 19. etape dirke po Franciji, na kateri je 28-letnik dosegel svojo 19. zmago v karieri in tretjo na Touru. Član ekipe Bahrain Victorious je slavil po zaslugi fotofiniša, zmago pa proslavil na sila čustven način. Slovenca so oblile solze; in solze sreče in solze žalosti. Matej Mohorič je zmago namreč posvetil Ginu Mäderju, nesrečnemu švicarskemu moštvenemu kolenu, ki je pred mesecem dni nesrečno izgubil življenje na dirko po Švici.

Profimedia

"Danes sem imel zelo dobre noge, ampak niti približno ne na takem nivoju, kot ostali. Vedel sem, da je danes dan, ko lahko naredim razliko. Verjel sem vase, v vse priprave, ki sem jih opravil, v vse, kar žrtvuješ, da si lahko tukaj. Nisem obupal vse do konca," je za RTV Slovenija povedal vidno čustveni Gorenjec.

Počuti se, kot da je izdal tekmeca

"Drugi so precej močnejši, skušal sem biti nesebičen in pomagati, kolikor lahko, a sem bil ves čas na robu svojih zmožnosti. Jutri sploh ne vem, kako bom prišel v cilj pred časovno zaporo. Ko je O'Connor, ki ni tako hiter kot midva, začel sprint, sem vedel, da se bo moral Kasper odzvati. Ne vem, kako je to mogoče, dan za dnem je v begu. Včeraj je bil izjemno močan, tudi danes je naredil največjo razliko," je razpredal Matej Mohorič in dodal: "Vedel sem, da moram iti za njim. Gledal sem, koliko metrov je bilo še do konca. Vedel sem, da imam v zadnjih 100 metrih, če dam tisto malo, kar še imam v nogah, možnosti za zmago. Vrgel sem kolo in ostalo dal v božje roke. Počutim se, kot da bi kar malce izdal oba tekmeca, ker sta bila močnejša od mene, toda očitno je Gino Mäder z nebes želel, da danes zmagam jaz."

Profimedia

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol