R.S. | 19. 1. 2024, 14:11

Škandal nekdanjega smučarskega zvezdnika: vpil in pljuval po ljudeh, potreboval je pomirjevala

Profimedia

Trikratni olimpijski prvak ostaja v bolnišnici. 

Matthias Mayer je nekdanji avstrijski smučar, ki se je nedavno zaradi neprimernega obnašanja znašel v središču pozornosti. Trikratni olimpijski prvak je povzročil pravi kaos v hotelu avstrijske reprezentance. Neprijeten incident se je zgodil pred začetkom smučarskega vikenda v Kitzbühelu.

Kaj se je zgodilo?

33-letnik se je na sprejemu, ki ga je organiziral spodnjeavstrijski deželni glavar, obnašal skrajno neprimerno - vpil in pljuval je po gostih. Mayer je splezal na stol, kričal, pljuval po gostih in razlil vino, poroča Kleine Zeitung. Na koncu so ga obvladali varnostniki, prisotni zdravnik pa mu je dal pomirjevala. Zaradi incidenta so organizatorji poklicali policijo, Mayerja pa so odpeljali v bolnišnico, kjer naj bi ga še naprej zdravili

Profimedia

Incident je komentirala Avstrijska smučarska zveza. "Z obžalovanjem moramo sporočiti, da Matthias Mayer še vedno ni rešil zdravstvenih težav, s katerimi se spopada že dlje časa. Kot smučarska družina smo ga vedno podpirali. Želimo mu vse najboljše in upamo, da se bo čim prej vrnil k svoji strasti, smučanju. Po posvetu z njegovo družino prosimo vse za spoštovanje in razumevanje, saj ne moremo posredovati nobenih dodatnih informacij," so zapisali v izjavi.

Mayer je pred dobrim letom nenadoma končal kariero. Od letošnje sezone naprej dela kot svetovalec avstrijske ekipe za smuk. V svetovnem pokalu je dosegel 11 zmag, vrhunec kariere pa je doživel v Sočiju leta 2014, ko je osvojil zlato v smuku. Leta 2018 in 2022 je osvojil olimpijsko zlato v superveleslalomu. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol