8. 2. 2024, 12:08 | Vir: STA

Mikaela Shiffrin sporočila slabo novico: "Vsak dan mi gre bolje, vendar ... "

Profimedia

28-letnica je z oboževalci delila, kako poteka njeno okrevanje po hudem padcu. 

Ameriška smučarska zvezdnica Mikaela Shiffrin, ki je grdo padla na smuku v Cortini d'Ampezzo, ne bo nastopila konec tedna na svetovnem pokalu v Andori. Kot je petkratna skupna zmagovalka svetovnega pokala zapisala na družbenih omrežjih, bo izpustila veleslalom in slalom ta vikend v andorskem zimskem središču Soldeu.

Shiffrinova je sporočila novice o premoru zaradi poškodbe in obenem kritizirala zgoščen razpored tekem v svetovnem pokalu alpskih smučark. "Vsak dan mi gre bolje," je zapisala. Obenem je pojasnila, da njeno levo koleno še ni zdržalo dovolj obremenitev, da bi lahko tekmovala v Andori.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mikaela Shiffrin ⛷💨 (@mikaelashiffrin)

Shiffrinova je pred dvema tednoma grdo padla na prvem od dveh smukov v Cortini d'Ampezzo, pri tem pa si je poškodovala vezi. Zmagovalka 95 tekem svetovnega pokala je še zapisala, da jo še vedno boli tudi modrica na kosti, ki jo je utrpela na začetku sezone.

Poleg Shiffrinove je bilo to zimo še nekaj odmevnih poškodb. Med drugim se je sezona že končala za njenega partnerja Norvežana Aleksandra Aamodta Kildeja, nekdanja skupna zmagovalca svetovnega pokala, Francoza Alexisa Pinturaulta in Slovakinjo Petro Vlhovo, ter Švicarko Corinne Suter. Pred kratkim se je med treningom huje poškodovala tudi italijanska smukačica Sofia Goggia. Število poškodb je "uničujoče", je dejala Shiffrinova: "To je res preveč."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol