N. Vo. , STA | 31. 1. 2024, 14:38

Mikaela Shiffrin po padcu čas preživlja v družbi svojega fanta, ob tem je prejela sila veselo novico (FOTO)

Profimedia

Ameriška alpska smučarka Mikaela Shiffrin bi se lahko po hudem padcu na smuku v Cortini d'Ampezzo prejšnji petek vrnila na bele strmine naslednji konec tedna v Andori, je sporočil direktor ameriške smučarske zveze Patrick Riml.

Na Kronplatzu se je v nedeljo odvil veleslalom, ki je prinesel novo zmago Švicarki Lari Gut-Behrami. To je bila njena 42. zmaga v karieri, medtem ko se je naša Ana Bucik uvrstila na solidno 15. mesto. Vendar je veleslalom na Kronplatzu medijsko odmeval tudi zaradi odsotnosti ene izmed vodilnih smučark na svetu, Američanke Mikaele Shiffrin.

Mikaela Shiffrin je tekmo izpustila zaradi posledic nedavnega grdega padca na smuku v Cortini d'Ampezzo. Po nesrečnem dogodku so jo prepeljana v bolnišnico, zdaj pa je obvestila javnost, da so se stvari odvile bolje, kot se je sprva zdelo. Njene kolenske vezi ostale nedotaknjene, so sporočili iz vodstva ameriške reprezentance.

"Mikaeli gre kar dobro glede na vse, kar se je zgodilo. Na srečo ni staknila resnejše poškodbe, ni si zlomila nobene kosti ali si poškodovala ligamente," je dejal Patrick Riml in dodal, da Mikaela Shiffrin načrtuje vrnitev na veleslalomu in slalomu v Soldeuu.

"Velikokrat narediš korak naprej, nato pa dva nazaj. Moramo biti potrpežljivi in videti, kako se bo odzvalo koleno, ki jo po padcu najbolj boli," pravi Riml.

Američanka je na omrežju X zapisala, da se stanje spreminja iz dneva v dan. "Res se ne smem pritoževati glede zadnjih dni," je dodala ob fotografiji, na kateri je skupaj s srčnim izbrancem, norveškim smučarjem Aleksandrom Aamodtom Kildejem, ki je po padcu na smuku v Wengnu že končal sezono.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksander Aamodt Kilde (@akilde)

Njuna zveza je že od samega začetka leta 2021 pod drobnogledom smučarskih navdušencev in je po njunih poškodbah, ki so se zgodile skoraj sočasno, postala simbol moči in vzajemne podpore v svetu vrhunskega športa. Za skupni dom sta si izbrala avstrijski Innsbruck, poletje pa preživljata tako v njenem domačem Koloradu kot tudi na Norveškem, nad katerim je smučarka zelo navdušena.

Mikaela Shiffrin kljub izpuščeni tekmi ostaja vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala s 95 točkami prednosti pred včerajšnjo zmagovalko veleslaloma Laro Gut-Behrami in se letos poteguje za že šesti veliki kristalni globus. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord