N. V. | 20. 2. 2023, 16:25

Navijači, drone pustite doma: zaprli bodo zračni prostor nad prizoriščem največjega športnega dogodka v zgodovini Slovenije

Profimedia

V Sloveniji bomo gostili svetovno prvenstvo, zato so uvedli varnostne ukrepe, ki pa so marsikoga presenetili.

Med FIS svetovnim prvenstvom v nordijskem smučanju Planica 2023 bo obiskovalcem prepovedano uporabljati drone, je na spletni strani sporočil organizator prvenstva: "Zračni prostor na športnimi prizorišči v Planici bo med 21. februarjem 2023 in 5. marcem 2023 zaprt." 

Letenje v zračnem prostoru nad prizoriščem bo dovoljeno le tistim zrakoplovom, ki so uradno izvzeti iz te omejitve in so v sklepu natančno navedeni, dodajajo.

Organizator vse obiskovalce poziva, da lastnih dronov ne nosijo s seboj in da jih ne uporabljajo na tekmovalnih prizoriščih v Planici.

Pomemben ukrep za varnost udeležencev

Ta ukrep so sprejeli zaradi varnosti udeležencev in obiskovalcev, so zapisali: "Varnost udeležencev in obiskovalcev FIS svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju Planica 2023 je na prvem mestu."

Planica 2023

Zaradi morebitnih kršiteljev lahko vodstvo prekine tekmovanje. "Nadaljevalo se bo šele, ko bo dron prizemljen," pojasnjujejo.

Slovenska policija bo na prizorišču uporabljala tehnologijo za odkrivanje in določitev lokacije krmilnika za upravljanje dronov in bo ukrepala skladno z zakonodajo, kršitelji bodo kaznovani.