J. B. | 13. 4. 2023, 08:28

Nekdanjemu olimpijcu grozi zaporna kazen: Tim Kevin Ravnjak osumljen spolnega nasilja (znane prve podrobnosti)

Instagram/Tim Kevin Ravnjak

Bo moral slovenski športnik, ki je bil pred leti tudi svetovni prvak, celo za zapahe?

Tim Kevin Ravnjak, pred časom eden najboljših slovenskih zimskih smučarjev, se je znašel v hudih težavah. O nekdanjem deskarju na snegu se je v zadnjem obdobju tako ali tako veliko govorilo, v prvi vrsti zaradi "umazane" ločitve, toda to ni razlog, zakaj mu - verjeli ali ne - grozi celo zaporna kazen

Velenjčan krivde ne priznava

Kot poroča Dnevnik, bi se moral Tim Kevin Ravnjak včeraj oglasiti na celjskem sodišču, kjer so ga pričakovali na predobravnavnem naroku. Prisotnost ni bila obvezna in Velenjčana na sodišču dejansko ni bilo, prav tako je bil odsoten njegov zagovornik.

Sodnica celjskega okrožnega sodišča Alenka Jazbinšek Žgank predobravnavnega naroka posledično ni mogla opraviti, a je že sporočila, da bo razpisala novega.

Nekdanji mladinski svetovni prvak je sodišču med drugim posredoval ugovor pravne narave, kar - tako Dnevnik - pomeni, da krivde ne priznava.

Profimedia

Ravnjak, ki je leta 2014 nastopil na olimpijskih igrah v Sočiju, je neuradno osumljen spolnega nasilja nad mladoletnico, dogodek naj bi se zgodil pred štirimi leti na Rogli. Torej še preden se je poročil in postal oče. Če bo športniku, ki je pred časom dvignil ogromno prahu z objavljeno fotografijo golega mednožja njegove nekdanje žene, krivda dokazana, bi lahko odšel celo v zapor. Za očitano dejanje je zagrožena kazen od šest mesecev do 10 let zapora.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol