R. K. | 21. 1. 2023, 11:04

Neverjetna predstava Ilke Štuhec! Pometla je s konkurenco in osvojila 10. zmago v karieri

Instagram/ilkastuhec

Le dan po osvojenem srebru je ena najboljših slovenskih smučark stopila še stopničko višje. Bravo, Ilka!

Ilka Štuhec je ponovno blestela v Dolomitih, kjer je potekal še drugi smuk za svetovni pokal v dveh dneh. V petek je ena najboljših slovenskih smučark osvojila drugo mesto in za vodilno Sofio Goggio zaostala le 13 stotink.

Na sobotni preizkušnji pa je Goggiova naredila napako in padla, to pa je izkoristila Štuhčeva, takoj za njo prevzela vodstvo in prednost obdržala do konca. Drugo mesto je osvojila Norvežanka Kajsa Vickhoff Lie, bron pa je šel v roke Italijanke Elene Curtoni.

Kljub nekaj zapletom na začetku tekme, na kateri so bili organizatorji prisiljeni zaradi močnega vetra v zgornjem delu proge začetek prestaviti nižje in s tem skrajšati progo, se je tekma za Ilko Štuhec odvila več kot odlično.

Slovenska smučarka, ki je zmago na nek način pričakovala, je za nacionalno televizijo že po petkovem osvojenem srebru samozavestno dejala, da je sposobna osvojiti zlato. Odličen rezultat na prvi preizkušnji tako ni presenetil niti nje, niti njene ekipe.

Profimedia

Italijanka se pri padcu na srečo ni poškodovala

Kot je dejala, taktike tudi na sobotni tekmi ni nameravala spreminjati, ne glede na to, ali je proga krajša ali ne. "Ves čas je potrebno smučati na polno," je bila odločna po petkovi tekmi. 

Sobotni smukaški preizkus je bil zaradi padca Avstrijke Nine Ortlieb, ki je nosila štartno številko 6, nekaj časa prekinjen. Pri padcu je prebila prvo zaščitno ograjo in potrebovala pomoč. Z njo je peljala petkova zmagovalka Sofia Goggia, ki je ravno tako padla in morala zaradi padca odstopiti. 28-letna Italijanka se pri padcu na srečo ni poškodovala, pobrala se je sama in se spustila do cilja.   

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.