R.S. | 2. 4. 2023, 13:30

Ni samo vrhunski športnik, temveč je tudi izjemen človek ... Anže Lanišek se je s solzami v očeh poklonil tekmecu, ki preživlja težke čase

Twitter/Eurosport_PL

26-letnik je s to potezo navdušil poljsko skakalno javnost, pa tudi širšo. Novinar Eurosporta se mu je v intervjuju celo zahvalil v imenu poljske športne javnosti.

Anže Lanišek je v skupnem seštevku svetovnega pokala končal na tretjem mestu. Prehitel je Dawida Kubackega, toda tega se zaradi nesrečnega spleta okoliščin in Poljakove bolne žene Marte ni preveč razveselil. Marta je v začetku leta rodila, nato pa zaradi težav s srcem pristala v bolnišnici. Kubacki je posledično izpustil zadnje tekme sezone in se odpovedal boju za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala. 

"Kot sem že večkrat povedal, zame je Dawid drugi skakalec te zime, kar je dokazal v sezoni. Pokazal je, da je velik človek. Njemu in ženi želim vse dobro. Zase sem zelo vesel, da sem tako konstantno nastopal skozi celotno sezono, vesel bi bil tudi, če bi bil četrti," je povedal Lanišek. 

Gesta, ki je ganila številne

Lanišek je na oder za zmagovalce prinesel kartonasto podobo Dawida Kubackega in dal vedeti, da si Poljak zasluži mesto med najboljšimi tremi v sezoni. 

26-letnik je s to potezo navdušil poljsko skakalno javnost, pa tudi širšo. Novinar poljskega Eurosporta se mu je v intervjuju celo zahvalil v imenu poljske športne javnosti.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord