29. 7. 2023, 12:36 | Vir: STA

Nika je 'carica' tudi v poletnih mesecih! Dolg skok, prva zmaga in lep kupček evrov (poglejte, koliko je zaslužila)

Profimedia

Čeprav je zima še daleč, daleč stran, so tisti, ki s smučkami letijo v daljave, že aktivni. Tokrat je za slovenski uspeh poskrbela Nika Križnar.

Smučarska skakalka Nika Križnar je zmagovalka prve tekme poletne velike nagrade v francoskem Courchevelu. Njen uspeh je s petim mestom dopolnila Nika Prevc, Katra Komar je bila 14. in Ajda Košnjek pa 20.

Slovenska skakalka, dobitnica dveh kolajn na zadnjih olimpijskih igrah v Pekingu, si je v prvi seriji po skoku, dolgem 125 metrov, delila prvo mesto z Japonko Saro Takanaši, ki je sicer skočila štiri metre in pol več, a iz naleta višje, prejela pa tudi slabše ocene za slog.

Nika Križnar je bila najboljša tudi v drugi seriji, ko je pristala pri 128,5 metra. Japonka je skočila dva metra in pol več, vseeno pa v končnem izračunu zaostala natančno 10 točk za Slovenko, ki je osvojila 207,3 točke in si prislužila 2600 evrov nagrade.

Zaostanek tretjeuvrščene kanadske svetovne prvakinje Alexandrie Loutit je znašal že 36,6 točke. Nika Prevc je za stopničkami zaostala dobrih 11 točk. Ob 18. uri bo v Courchevelu še moška tekma, v nedeljo pa skakalke in skakalce čaka nov preizkus.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol