A. B. | 23. 1. 2023, 12:54

Nika Prevc poletela do zlate lovorike

Profimedia/Žiga Živulović jr./BOBO/fotomontaža

Tudi preostale slovenske skakalke so končale med prvo deseterico. Čestitamo! 

Slovenska reprezentanca je na Olimpijskem festivalu evropske mladine (Ofem) 2023 v italijanski Furlaniji - Julijski krajini osvojila zlato kolajno. Smučarska skakalka Nika Prevc je v Planici, kjer potekajo tekme v smučarskih skokih, zmagala na posamični tekmi na normalni skakalnici.

Taja Bodlaj je končala na petem, Tinkara Komar na šestem, Katarina Pirnovar je zasedla 7. mesto.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nika Prevc (@nikaprevc)

Prevčeva je v težkih vremenskih razmerah, celotno tekmo je snežilo, na koncu zmagala z veliko prednostjo 23,3 točke pred Švicarko Sino Arnet in Čehinjo Anežko Indrackovo. "Res je, na vsaki tekmi se je treba znova dokazati. Poleg tega mi prvi skok ni prav dobro uspel, tako da sem zadovoljna, da sem se zbrala za drugega," je po zmagi dejala Prevčeva.

Na tekmi je skakalo le 22 tekmovalk, moška posamična preizkušnja na isti skakalnici pa že poteka. V sredo sta na sporedu še ekipni preizkušnji v ženski in moški konkurenci.

"Zelo sem vesela, da so tudi preostala dekleta pokazala dobre skoke. To je podatek, da smo ekipno zelo močne in posežemo lahko visoko," je Prevčeva dodala o pričakovanjih za ekipno tekmo, kjer bodo skakalke napadale novo odličje.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nika Prevc (@nikaprevc)

Kako je šlo preostalim športnikom? 

Svoje so dopoldne oddelali tudi smučarski tekači. Na posamični preizkušnji na 10 km je zmagal Italijan Gabriele Malti pred Švedoma Simonom Nordlanderjem in Hugom Nilssonom. Najboljši Slovenec je bil na 28. mestu Bor Petrovič, ki je za zmagovalcem zaostal dve minuti in 21 sekund.

Na 31. mestu je končal Lovrenc Karničar, Philip Yazbeck Lavrič Pregelj in Žan Jevšinek pa sta zasedla 45. oziroma 47. mesto. Ženske bodo tekle na 7,5 km, Slovenijo pa bodo zastopale Ajda Šmit, Manca Katrašnik, Mina Repe in Živa Melihen.

Nastope je končala tudi hitrostna drsalka Dina Špan na razdalji 500 m. V prvi vožnji je osvojila drugo mesto in se uvrstila v četrtfinale, kjer je zasedla tretje mesto ter za sedem desetink sekunde zgrešila polfinale. Na koncu je zasedla 11. mesto.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.