N. V. | 4. 1. 2024, 14:04 | Vir: STA

Veliko slovensko zmagoslavje: neverjetna Slovenka v smučarskih skokih spet ugnala konkurenco (in ni bila edina na stopničkah)

Profimedia

Čestitke Niki Prevc, izjemno se je odrezala!

Slovenska smučarska skakalka Nika Prevc je v svetovnem pokalu znova zmagala v Beljaku. Priskakala si je že četrto zmago na zadnjih petih tekmah svetovnega pokala. Rumeno majico vodilne bo tako nesla tudi na Japonsko.

18-letna Slovenka si je pot do druge zmage v dveh dneh tlakovala v prvi seriji, v kateri si je kljub najslabšim vetrovnim pogojem s 94,5 metra priborila 12 točk naskoka pred najbližjo zasledovalko Evo Pinkelnig. Z najdaljšim skokom finala (95,0 m) je prvo mesto le še potrdila. Na koncu je njena prednost pred drugouvrščeno Pinkelnigovo znašala 20,3 točke.

Nika Prevc

Nika Prevc

Profimedia

"Trenutno se mi zdi zmagovati precej preprosto. Enostavno uživam v skokih. Težko bi se bilo počutiti bolje. Zelo sem zadovoljna s tekmama v Beljaku, zdaj moram strniti čustva in upam, da bom lahko nadaljevala v tem slogu," je takoj po zmagi za Mednarodno smučarsko zvezo (Fis) dejala Prevceva.

Prevčeva do 110. slovenske zmage

S tem je osvojila skupno 110. zmago za Slovenijo. Slovenke so doslej zbrale 16 posamičnih in eno ekipno zmago, Slovenci pa imajo na računu 78 posamičnih ter 13 ekipnih zmag. Slovenija ima v svetovnem pokalu tudi dve zmagi na tekmi mešanih ekip.

Kako so se odrezale preostale Slovenke?

Nika Križnar je bila tretja. Stopničke si je priborila prvič po decembru leta 2022.

Nika Križnar

Nika Križnar

Profimedia

V finalu sta od Slovenk nastopili le še Ema Klinec (213 točk), ki je bila 21., in Katra Komar (210,6), ki je v finalu napredovala na 23. mesto. Brez finala je s 36. mestom ostala Ajda Košnjek, brez tekme pa že v dopoldanskih kvalifikacijah Tina Erzar.

Smučarske skakalke se selijo na Japonsko

To je bila zadnja tekma smučarskih skakalk pred selitvijo na Japonsko, kjer bodo nastopale naslednja dva vikenda. Karavana se bo v Evropo vrnila s tekmama v Ljubnem konec januarja.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol