30. 12. 2023, 19:31 | Vir: STA

Izjemno! Slovenska smučarska skakalka spet do velike zmage

Profimedia

To je že njeno drugo slavje v svetovnem pokalu.

Smučarska skakalka Nika Prevc je zmagala v Garmisch-Partenkirchnu. To je že njeno drugo slavje v svetovnem pokalu.

V Garmisch-Partenkirchnu se je začela polovična novoletna turneja svetovnega pokala smučarskih skakalk. Zmagala je Nika Prevc s 267,4 točke. Druga je bila Norvežanka Eirin Maria Kvandal (254,5), tretja pa Kanadčanka Abigail Strate (247,4).

Izjemna Nika Prevc!

Prevceva je dosegla svojo drugo zmago v svetovnem pokalu in drugo zapored. V prvi seriji je s 133 metrov postavila nov rekord skakalnice za ženske, na kateri sicer tekmujejo prvič.

Nika Prevc

Nika Prevc

Profimedia

"Saj ne vem, kaj bi povedala. Vse sem pokazala na tekmi. Super, da mi je tole uspelo. Čakati je vedno dolgočasno, a vseeno sem pred finalom vedela, na kaj moram paziti in na to sem se osredotočila. Zagotovo je bilo nekaj posebnega, ko sem bila visoko na ramah sotekmovalk po tekmi. Lepo mi je, ne znam tega niti povedati," je takoj po slavju povedala Prevceva.

Kako so se odrezale druge Slovenke?

Ema Klinec je bila 11. (223,6), Nika Križnar 14. (217,1), Ajda Košnjek pa 25. (198,2). Taja Bodlaj je na 31. mestu (88,8) finale zgrešila za dve točki. Na 52. mestu je med 54 tekmovalkami že v kvalifikacijah izpadla Katra Komar.

Skakalke se bodo sedaj preselile v Oberstdorf, kjer se bodo 1. januarja na drugi in zadnji novoletni tekmi pomerile najprej ob 15. uri v kvalifikacijah, ob 16.15 pa v prvi seriji tekme.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol