J. B. | 14. 6. 2023, 10:38

Usodna prometna nesreča: umrl smučarski skakalec, star je bil vsega 24 let

Profimedia

Vse je imel še pred sabo, a je žal udarila tragedija ...

Patrick Gasienica, smučarski skakalec iz Združenih držav Amerike, je izgubil življenje v hudi prometni nesreči, ki se je zgodila v njegovem domačem kraju McHenry v zvezni državi Illinois. Kot poročajo lokalni mediji, se je Patrick Gasienica z motornim kolesom z dela vračal nazaj domov, ko je bil vpleten v usodno prometno nesrečo. Druge podrobnosti za zdaj niso znane.

Gasienca, športnik poljskih korenin, je leta 2022 nastopal na olimpijskih igrah v Pekingu, kjer je na posameznih preizkušnjah zasedel 49. in 53. mesto, ekipno tekmo pa kot član ekipe ZDA zaključil na 10. mestu. V svetovnem pokalu je nastopil enkrat, in sicer leta 2021 v Lahtiju, bolj kot ne pa se je dokazoval v celinskem pokalu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Patrick Gasienica 🐛🥀 (@patrick_gasienica)

"Patrick je bil v skakalni skupnosti zelo priljubljen smučarski skakalec," je dejal njegov nekdanji trener Scott Smith in dodal: "Naša srca so resnično zlomljena. Patricka bomo za vedno pogrešali." Smučarski skakalec Maxim Glyvka je zapisal: "Nimam besed. Patrick, bil si neverjetna oseba, soigralec in vzornik za vse nas. Počivaj v miru."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol