J. B. | 19. 11. 2022, 08:41

Peter Prevc razkril, zakaj je letos pri izbiri dopusta prednost dal sebi in ne otrokom

Jure Makovec/STA

Starši bi za svoje otroke naredili vse. Toda včasih je treba dati tudi prednost sebi. Slovenski športni zvezdnik je poleti naredil prav to. In pojasnil, zakaj.

Nova zimska sezone je že v polnem razmahu, eden tistih, ki bodo Sloveniji poskušal prinesti kar največ športnih uspehov, je tudi Peter Prevc. Slednji še vedno sodi med najboljše smučarje skakalce na svetu, a danes ni več zgolj športnik, marveč tudi oče. Prevc priznava, da mu družina pomeni ogromno in ji poskuša v trenutkih, ko je doma, posvetiti kar največ časa.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Peter Prevc (@pprevc)

"Poskušam se jim čim bolj posvetiti ne glede na to, kaj se mi je prej dogajalo pol dneva na treningu in med obveznostmi, za katere izvem v zadnjem trenutk," je za Delo pojasnil 30-letni Peter Prevc in hudomušno razkril, da je letos pri izbiri poletnega dopusta vendarle dal prednost sebi in ne svojim otrokom.

Zaradi njega, ne zaradi otrok

"Vendar se tja na morje (na Hrvaško, op. a.) nismo odpravili zaradi otrok, temveč zaradi mene. Če sem iskren, se mi ne da več iti prav daleč. Ko imaš enkrat svojo družino, ti namreč ob skokih ne ostane več veliko časa in energije. Sem ter tja za konec tedna zjutraj skočim tudi na kakšen bližnji hrib, potem pa moram biti bolj doma," je dodal Prevc. Ne dvomimo, da so otroci ne glede na vse še kako uživali na morju ...

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol